Sajtóközlemények

IDÉN NYÁRON ÚJRA 5G-VEL TUNINGOLJA ÜGYFELEIT A TELEKOM

Budapest, 2024. május 31. 13:30

A Telekom 2024. június 3. és szeptember 15. között elérhetővé teszi az 5G-t ügyfelei számára, amelyet 5G-képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni.  

A Telekom Budapesten, vármegyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül is elérhető 5G hálózatát június 3. és szeptember 15. között mobilinternet-szolgáltatással és 5G-képes készülékkel rendelkező ügyfelei vehetik igénybe. A havidíjas mobilelőfizetőinek automatikusan, a Domino ügyfelek számára pedig a Telekom alkalmazáson történő aktiválást követően válik elérhetővé az 5G. További részletek a www.telekom.hu/5G oldalon olvashatók.

A Magyar Telekom idén tovább folytatja több éves hálózatmodernizációs programját, amelynek célja a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek beszélgetési és mobilinternetezési igényeinek folyamatos növekedésének figyelembevételével. Idén nyártól a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettség már megközelíti a 67%-ot, valamint kihasználva a modernizált hálózat nyújtotta lehetőségeket és a VoLTE képesség terjedését, a lakosságszám-arányos 5G kültéri lefedettség a Balaton körül pedig idén nyártól 90% feletti szintet ér el.

Mobilhálózatmodernizációs programunkat és 5G hálózatunk fejlesztését, bővítését idén is tovább folytatjuk. Az 5G élményt szeretnénk minél több ügyfelünk számára elérhetővé tenni, és a magyar kormánnyal aláírt közös nyilatkozat értelmében 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99%-ra növeljük.” – emelte ki Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

„A hosszú távú célunk az, hogy a digitalizáció segítségével tuningoljuk Magyarországot: támogatást, digitális jóságokat adjunk az ügyfeleknek, amelyek segítségével lépésekben haladva fejleszthetik az életüket. Annak érdekében, hogy minél több emberhez juttassuk el a digitalizáció vívmányait, a nyár folyamán elérhetővé tesszük ügyfeleink számára az 5G hálózatunkat, amelyet most még többen érhetnek el a megújult, kedvező árú, 5G-képes, T Phone 2 5G és T Phone 2 Pro 5G készülékeinknek köszönhetően.” – mondta Pereszlényi Zoltán, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az 5G hálózat igénybevételéhez az 5G lefedettségen túl megfelelő díjcsomag (idén nyáron június 3. és szeptember 15. között a kampány keretében csak mobilinternet-szolgáltatás szükséges), 5G- képes készülék, és legalább 4G képes fizikai SIM vagy eSIM is szükséges, amelyről a vállalat weboldalán található bővebb információ. Az aktuális lefedettségről ügyfeleink ezen a weboldalon tájékozódhatnak.