Sajtóközlemények

A Magyar Telekom részt vesz az Egészség Hídja PartnerLáncban

Budapest, 2009. október 2. 13:00

A Magyar Telekom mint munkatársainak egészségéért felelősséget érző munkáltató ez évben ismét csatlakozik az "Összefogás az egészségért a mellrák ellen - Egészség Hídja" nevű kezdeményezéshez, amelynek alapgondolata, hogy a mellrák időbeni szűréssel elkerülhető. A Egészség Hídja PartnerLánc akció keretében a Magyar Telekom száz munkatársának ingyenesen biztosítja a mellrák elleni szűrést. Október 4-én este pedig a vállalat munkatársai Somorjai Éva humánerőforrás vezérigazgató-helyettessel együtt részt vesznek a figyelemfelhívó Lánchídi sétán, amelynek mottója: "Együtt a mellrák ellen".

A Magyar Telekom munkáltatói filozófiájában több mint tíz éve hangsúlyos szerepet kap az egészségmegőrzés. Ennek legfontosabb elemeként évenként komplex egészségmegőrző szűrővizsgálat lehetőséget adunk munkavállalóinknak, tavaly közel 4000 Telekom-alkalmazott élt ezzel. Az Egészség Hídja kampány jó alkalmat biztosít arra, hogy a Magyar Telekom minden munkavállalójában tudatosítsa: a mellrák is elkerülhető az egészséges életmód és az időben elvégzett szűrővizsgálatok révén.

"Tudva azt, hogy az időben diagnosztizált mellrák 90%-os biztonsággal gyógyítható ingyenes mellrák elleni szűrést biztosítunk száz munkatársunknak. Az ügy melletti elkötelezettségem jeleként családommal részt veszek munkatársaimmal együtt a Lánchídra szervezett sétán október 4-én este" - mondta Somorjai Éva humán erőforrás vezérigazgató-helyettes, majd hozzátette: "Mélyen hiszek abban, hogy a szerethető és élhető munkahely, aminek a megteremtésére törekszünk, egyúttal egészségbarát munkahely is. Megéri ez a befektetés is. A Magyar Telekom magyar átlag feletti béren kívüli juttatások keretében nyújtott egészségpénztári hozzájárulásból bármilyen sporttevékenység, sportszer-vásárlás, rekreációs üdülés is finanszírozható. Sportklubokat működtetünk, és egyre több telephelyen, irodaházban működik konditerem, tornahelyiség. Számos kerékpártárolót alakítottunk ki vagy bővítettünk a munkatársak igényei alapján. Ennek részeként minden munkavállalónak foglalkozás-egészségügyi ellátást biztosítunk. Gondoskodunk a nem dohányzók védelméről, és orvosi rendelőinkben a dohányzásról leszoktató CD-ket helyeztünk ki."

A munkatársak egészségmegőrzése és elégedettsége érdekében tett erőfeszítéseinkért több elismerésben is részesültünk: több mint tíz éves szakmai munkánkat Családbarát munkahely 2008 díjjal jutalmazták, és 100 pályázó cég közül 3. helyezést értünk el a Szívbarát munkahely pályázaton.

A Magyar Telekomról
A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. Üzleti tevékenységét két üzletágán keresztül látja el: Lakossági szolgáltatások (az otthonokhoz kapcsolódó T-Home és a mobil kommunikációs T-Mobile márka); Vállalati szolgáltatások (T-Systems márka). A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,21%) a MagyarCom Holding GmbH, amely a Deutsche Telekom AG kizárólagos tulajdona. További információk a www.telekom.hu weboldalon találhatók.