Sajtóközlemények

Nyolcszázer forintos segítség a Samaritanus Mentőszolgálatnak

Budapest, 2009. május 7. 14:00

A Magyar Telekom ma 800 000 Ft-os adományt adott át az Együtt az Egészségünkért Alapítványnak. Az Alapítvány az adományból egy hordozható EKG-betegőrző készüléket vásárol a Samaritanus Mentőszolgálat számára.

Az Együtt az Egészségünkért Alapítvány és közreműködésükkel a Samaritanus Mentőszolgálat a Magyar Telekom Hozzáad programjának pályázatát elnyerve jutott az adományhoz. A csekket Varga Mihály, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója adta át a Dávid Ferencnek, a Samaritanus Mentőszolgálat képviselőjének a vállalat székházában.

Az Együtt az Egészségünkért Alapítvány - mely kiemelkedően közhasznú szervezet - elsősorban gyermekkórházakat támogat, olyan műszerek adományozásával, melyeket az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudnak beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt, bár a gyógyításhoz, kutatáshoz nélkülözhetetlen lenne.

A Samaritanus Mentőszolgálat beteg és sérült gyermekek szállítását végzi térítésmentesen az ország egész területén. A szállítás során - főleg súlyos beteg gyerekeknél - problémák adódhatnak, amikor azonnali műszeres beavatkozást kell alkalmazni az életmentés érdekében.
Az egyik ilyen műszer a Magyar Telekom adományából, a közelmúltban megvásárolt 12 csatornás hordozható, monitoros EKG betegőrző készülék.

A Magyar Telekom Magyarország legkiemelkedőbb üzleti adományozójaként és vezető infokommunikációs szolgáltatóként fontosnak tartja, hogy korszerű technológiai megoldások támogatásával segítse az egészségügy fejlődését.
A Magyar Telekom Hozzáad program kuratóriuma évente négy alkalommal, február, május, szeptember és november közepén ülésezik és dönt a benyújtott pályázatokról.

A Magyar Telekom Hozzáad programjáról további információ a https://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/tarsadalom/hozzaad_program
oldalon található.