Sajtóközlemények

Tizenharmadik T-Mobile Kapcsolat koncert a Simply Red-del

Budapest, 2009. június 11.

2009. június 27-én, szombaton 13. alkalommal kerül megrendezésre a T-Mobile Kapcsolat koncert, amelynek sztárfellépője idén a Simply Red zenekar lesz, előtte pedig Király Viktor, a Megasztár 4 győztese lép színpadra. Európa egyik legnagyobb ingyenes zenei eseményének megvalósításában a főszervező T-Mobile partnerei a Sony Ericsson, a Danubius Rádió, a TV2, az EXIT programmagazin, a Metropol napilap, az [origo], a Pesti Est és a PORT.hu. Az egész estés kikapcsolódást nyújtó programra a szervezők az elmúlt évekhez hasonlóan több százezer embert várnak az ’56-osok terére. Az eseményhez kapcsolódóan a T-Mobile ügyfelei a t-zones és web’n’walk portálról díjmentesen tölthetik le a Simply Red néhány sikerszámát a koncertet megelőző napokban.

A T-Mobile Kapcsolat koncerten ez elmúlt években olyan sztárok léptek fel, mint Sting, Elton John vagy Santana. Az este főszereplője idén a Mick Hucknall nevével fémjelzett Simply Red jelenti, és a magyar közönség újra találkozhat a 2008-as Megasztár győztesével, Király Viktorral is.Az ’56-osok terén, a Városligeti fasor magasságában felállított színpadon zajló események az elmúlt évekhez hasonlóan a Műcsarnok felől lesznek a legjobban láthatóak, a Hősök terén összegyűltek az idén is óriáskivetítőkön kísérhetik figyelemmel azokat. A kiváló zenei élményről a legkorszerűbb technikát képviselő hangrendszerek és kivetítők gondoskodnak.A T-Mobile társadalmi felelősségvállalásával összhangban ezen az eseményen különösen nagy hangsúlyt helyez a környezetvédelemre és a hátrányos helyzetűek segítésére, akik így akadályok nélkül a koncert részesei lehetnek. A Nonprofit Információs és Oktatási Központ bevonásával kiválasztott közhasznú szervezet, a Nagycsaládosok Tótkomlósi Egyesületének félszáz pártfogoltját t is vendégül látja. A T-Mobile a színpad és a helyszín kialakításakor külön figyelmet fordít arra, hogy a zöldterületet és fákat kordonnal védje, illetve esetleges károk esetén helyreállításukról mihamarabb gondoskodik.A szervezők azt tanácsolják a koncertre látogatóknak, hogy időben tájékozódjanak a helyszín megközelítésének lehetőségeiről és a közlekedési változásokról. A T-Mobile a kerékpárral érkezőkre is gondolva biciklitárolót alakít ki, ahol a kétkerekűek a koncert idejére elhelyezhetők.Érdemes figyelemmel kísérni a T-Mobile honlapját (www.t-mobile.hu/t-mobile), valamint a koncert támogatóinak hirdetéseit, mert a hasznos információk mellett számos, a Kapcsolat koncerthez kapcsolódó játékban értékes díjakat nyerhetnek: találkozási lehetőséget a Simply Red együttes frontemberével, Mick Hucknall-el, valamint VIP koncertbelépőket és CD-ket. A T-Mobile a koncerten kívül még egy apró ajándékkal szeretne kedveskedni zenerajongó ügyfeleinek, ezért a t-zones vagy web’n’walk portál Zene oldaláról, vagy közvetlenül a Kapcsolat koncert összeállításból díjmentesen letölthetővé teszi a Simply Red öt sikerszámát 2009. június 22. és 27. között.

A Kapcsolat koncert támogatói

Főtámogató

Sony Ericsson

A Sony Ericsson évek óta a zene elkötelezettje. A mobiltelefon gyártó számtalan bizonyítékát adta támogatásának, amellyel a felhasználókat közelebb viszi a világ legnépszerűbb és legkedveltebb zenész sztárjaihoz. A Sony Ericsson Walkman® mobilok kiváló hangminősége, egyszerű kezelhetősége lehetővé teszik, hogy a felhasználó a mobilját bárhol, bármikor mp3 lejátszóként használja, és több ezer zeneszámot vigyen magával.A Sony Ericsson idén a a T-Mobile Kapcsolat koncert keretében hozza el a Simply Red-et a rajongóinak, mely június 27-én kerül megrendezésre az 56-osok terén. A Sony Ericsson a koncert élvezetén túl további emlékezetes pillanatokat szerez néhány szerencsés rajongónak, akik személyesen is találkozhatnak a zenésszel. A Sony Ericsson nemcsak a nyári koncert támogatásával, hanem az új Walkman® mobiljain is a zenét helyezi előtérbe. A Walkman® On Top kialakítás révén a felhasználó könnyen hozzáfér a zenelejátszó funkciókhoz, a Clear Bass és Clear Stereo technológia alkalmazásával pedig kristálytisztán hallgathatja kedvenc zeneszámait.A mobilkészülékekben található alkalmazások köre is egyre bővül, ezért napjainkban a gyártó rengeteg megoldást kínál a zene adta lehetőségek kiaknázására: a SensMe™ funkcióval lehetősége van a felhasználónak arra, hogy hangulatához illő zenét válasszon, és lejátszási listát készítsen belőlük; a Track ID™ zenefelismerő funkcióval a telefon egyetlen gombnyomással felismeri az éppen hallható számot úgy, hogy felvesz belőle egy részt és pár másodperc alatt megadja az előadó nevét és a szám címét is. Hamarosan pedig a Sony Ericsson egy olyan szolgáltatást indít el, amely lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy közvetlenül a mobiltelefonjára, korlátlanul letölthesse kedvenc zenéit, több millió zeneszám közül.

További támogatók

Danubius Rádió

Dalok, érzések, emberek, kapcsolatok. A Danubius Rádió, az eddigi évekhez hasonlóan, idén ismét társul a T-Mobile-lal, hogy újból partnere legyen egy nagyszerű esemény beharangozásában. Nekünk a zene a legfontosabb kapcsolat. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a hazai zenei életet meghatározó, Kapcsolat napi koncertnek idén is az ország legelső kereskedelmi rádiója a Danubius Rádió legyen a partnere, hiszen az életünk minden pillanatában ott van a zene, amelyet mindannyian szeretünk. Danubius, az Én Rádióm.

Metropol napilap

A Metropol a városlakók napilapja - 2004 óta a Kapcsolat Koncert kiemelt partnere.
Sokszínű, rövid híreivel, érdekességeivel, tematikus mellékleteivel nagy tömegek érdeklődésére számot tartó információforrásként tökéletesen alkalmas egy megakoncert beharangozására.Magyarországon a legnagyobb példányszámú és egyben az egyedüli ingyenes napilap, mely több mint 10 éve tájékoztatja közel 500 000 olvasóját minden hétköznap reggel a hazai és a nagyvilágban történt aktuális eseményekről. Világszerte 20 ország közel 100 nagyvárosában létezik, naponta több mint 17 millió olvasója van, akikhez 15 különböző nyelven jut el. Olvasói jól tájékozott, trendkövető fiatalok, nyitottak a világ dolgaira, egészséges információéhséggel és folyamatosan változó ízlésvilággal rendelkeznek.Aki szereti a jó zenét, a www.metropol.hu oldalon Kapcsolat Koncert VIP jegyekért és egyéb értékes ajándékokért játszhat. A legszerencsésebbek akár a legjobb helyről nézhetik majd a show-t. A koncert iránt érdeklődők nemcsak a napilapban, hanem online is olvashatnak friss információkat, híreket a koncertről és a fellépőkről.

Pesti Est

A Pesti Est neve fogalom a szórakoztatásban, teljes körű tájékoztatást nyújt a fővárosban és vonzáskörzetében található kulturális és szórakoztató eseményekről. Ezért is tartjuk fontosnak a részvételt egy olyan kiemelkedő kulturális esemény beharangozásában, mint a Kapcsolat koncert.Június 4-től mind küllemében, mind tartalmában alapvetően megváltozott a Pesti Est, Magyarország első programmagazinja: „Modern, naprakész, városi, környezettudatos és nem utolsó sorban egy remekül használható kulturális programmagazint szeretnénk hétről hétre készíteni - mindezt tartalmi és grafikai tekintetben egyaránt” – mondta Viszmeg Kriszta, főszerkesztő. A változások érintik a lap formátumát (papírminőségét), a tartalmi elemek összetételét és struktúráját, valamint a lap design-ját, grafikai elemeit is, ellenben a Pesti Est a papírigényét továbbra is környezettudatos módon oldja meg, ami teljesen egyedülálló a programmagazinok piacán.Kihasználva az EMG cégcsoportban rejlő szinergiákat, az új Pesti Est szerkesztése együtt készül az online felületekkel, valamint egyes tematikák létrehozásában a radiocafé 98.6 szerkesztői stábja is részt vesz.A jövőben lényegesen nagyobb hangsúlyt kap a Zene rovat, több, naprakészebb új zene bemutatásával, webes letöltési listákkal, friss dalok, videók ajánlásával bővítve a zenei információkat. A Kult rovatban bővül a magas-kulturális események bemutatása a színház, kiállítás, fesztivál és könyves tartalmak megerősítésével.Az új Pesti Est cikkei rövidek, és informatívak, a bővebb és részletesebb leírások, kritikák a weben lesznek elérhetők. A lap időben és térben is tágítja a korábbi Est-hagyományokat, kitekint az aktuális héten túli és a külföldi eseményekre is.

PORT.hu

A PORT.hu Magyarország legnagyobb kulturális és szabadidős tevékenységeket kínáló portálja, amelynek minőségi szolgáltatását naponta átlagosan 260.000 egyedi látogató veszi igénybe. A PORT.hu a kultúra minden területén igyekszik széleskörű tájékoztatást nyújtani a hazánkban zajló aktuális rendezvényekről, programokról.Támogatóként a koncertektől a fesztiválokon, kiállításokon át a sporteseményekig minden jelentős hazai kulturális rendezvény megvalósításában szerepet vállalunk. Célunk a közösségi programok, a szabadidős tevékenységek és a kikapcsolódási lehetőségek népszerűsítése.

Sanoma

A Story, az ötcsillagos sztármagazin hétről hétre exkluzív történetekkel és képanyagokkal számol be a sztárvilág eseményeiről, érdekes és egyedülálló történeteket közöl a hazai és külföldi hírességek magán- és szakmai életéről, bepillantást enged életük intim pillanataiba.A BEST minőségi sztár hetilap, amely a magazinok között a legfrissebb sztárhíreket garantálja olvasóinak. A BEST a többi sztármagazinnál hosszabb, tartalmasabb írásokat közöl, az oknyomozó újságírásnak köszönhetően az olvasók részletesen informálódhatnak a sztárvilág eseményeinek hátteréről is.Az EXIT hetente megjelenő ingyenes programajánló magazin. mely hetente informálja olvasóit Budapest és környékének eseményeiről. Az EXIT programmagazin a jól kereshető, átfogó programajánlat mellett gazdag, releváns szerkesztőségi tartalmat is nyújt. Indulása óta a szegmens fontos szereplőjévé vált, egyre inkább formálja a piacot.

TV2

A TV2 kiemelten támogatja azokat az eseményeket, melyek nagy tömegeket érnek el, és színvonalas újdonságot hoznak a hazai kulturális és zenei életbe. A 2004-ben útjára indult Megasztár sorozat még inkább összeköti a könnyűzenével a csatornát, hiszen a verseny győztesei jelenleg is a magyar zenei élet kiemelkedő alakjai. A Kapcsolat koncert immár három éve fontos része a TV2 támogatói tevékenységének, a fellépések minden évben óriási sikert hoznak, és rekord nézőszámot eredményeznek. Emlékezetes, hogy Rúzsa Magdi 2007-ben Bryan Adams koncertje előtt bizonyította tehetségét több mint százezer néző előtt, és idén, a Megasztár negyedik szériájának győztese, Király Viktor fellépésekor is hasonlóan zajos sikerre számítunk. A TV2-nél hiszünk a bátor és újító kezdeményezésekben, és örömmel állunk olyan események mellé, melyeket az egész országnak látnia kell. Június 27-én, az 56-osok téren a „Szenvedélyünk a szórakoztatás” szlogen zászlaja alatt nem csak egy átlagos szabadtéri koncertet, hanem kihagyhatatlan és felejthetetlen zenei élményt szeretnénk ajándékozni közönségünknek.