Sajtóközlemények

Személyi változások a Magyar Telekom Felügyelő Bizottságában és Audit Bizottságában

Budapest, 2009. július 28. 08:00

Dr. Farkas Ádám, a Magyar Telekom Felügyelő Bizottságának tagja és Audit Bizottságának elnöke a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének élére történt kinevezésével összefüggésben, a vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokkal összhangban 2009. július 30-i hatállyal lemondott felügyelő bizottsági és audit bizottsági tagságáról. Az Audit Bizottság 2009. július 27-én megtartott rendkívüli ülésén tagjai közül dr. Illéssy Jánost választotta új elnökéül a leköszönő dr. Farkas Ádám helyett.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója dr. Farkas Ádám tevékenységét méltatva elmondta: "A Magyar Telekom Igazgatósága és felsővezetése nevében köszönetemet és elismerésemet fejezem ki dr. Farkas Ádámnak azért a nagy felelősséggel járó munkáért, amelyet 2005-től végzett a Felügyelő Bizottság tagjaként és az Audit Bizottság elnökeként. Tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult annak biztosításához, hogy a Magyar Telekom a megfelelőségi és a belső kontroll folyamatokat erősítő intézkedések eredményeként olyan transzparensen és etikusan működő üzleti szereplő, amely mindenben megfelel a legszigorúbb magyar és nemzetközi jogi és tőzsdei előírásoknak. Új pozíciójában végzett munkájához sok sikert kívánok."

Szintén 2009. július 30-i hatállyal lemondott felügyelő bizottsági tagságáról Őz Éva munkavállalói képviselő is annak érdekében, hogy a Felügyelő Bizottság személyi összetétele továbbra is megfeleljen a jogszabályokban rögzített függetlenségi követelményeknek.