A Crnogorski Telekom közgyűlési határozatai

Budapest, 2009. április 30. 16:00

A Magyar Telekom montenegrói leányvállalata, a Crnogorski Telekom AD ma éves rendes közgyűlést tartott Podgoricában. A közgyűlés elfogadta a vállalat 2008. évi üzleti jelentését és pénzügyi kimutatásait, döntött a 2008-as nyereség felhasználásáról, és jóváhagyta a mobil- és internetszolgáltató leányvállalatok Crnogorski Telekomba történő beolvadását is.

A közgyűlés a 2008. üzleti év után 9,8 millió euró (a 2009. április 29-ei 288,9 HUF/EUR árfolyamon számolva mintegy 2,8 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

2008-ban a Montenegrói Számviteli Szabályok szerint a Crnogorski Telekom nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 10,5 millió euró volt, amelyből a közgyűlés döntésének megfelelően 9,8 millió euró kerül osztalékként kifizetésre. A társaságban 76,53% tulajdonrésszel rendelkező Magyar Telekom megközelítőleg 7,5 millió euró (2,2 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

A közgyűlés döntést hozott a T-Mobile Crna Gora mobilszolgáltató és az Internet CG internetszolgáltató beolvadásáról az anyavállalatba, a Crnogorski Telekomba. Az egyesülést követően a Crnogorski Telekom lesz a T-Mobile Crna Gora és az Internet CG általános jogutódja. A beolvadás lehetővé teszi, hogy javuljon a társaság működési hatékonysága és teljes mértékben kiaknázzák az integrált távközlési vállalatból fakadó előnyöket.