Sajtóközlemények

Ismét ingyenes T-Mobile Kapcsolat koncert Santanaval és a Back II Blackkel!

Budapest, 2008. június 18.

Június 28-án 12. alkalommal a megszokott helyszínen, az ’56-osok terén kerül megrendezésre a T-Mobile Kapcsolat koncert, amelynek főszereplője Santana, az előzenekar pedig a Back II Black lesz. A több órás színvonalas zenei program a T-Mobile-nak és a támogatóknak, a Sony Ericssonnak, az MKB Banknak, a Volkswagennek, az [origo]-nak, a Danubius Rádiónak, az Est.TV Magazinnak, a Metró napilapnak, a TV2-nek, a Storynak és a Bestnek, valamint a PORT.hu-nak köszönhetően idén is ingyenes lesz. A t-zones WAP-portálról Santana valósághű zeneszámai mobilra is letölthetők, az első 20000 letöltő számára ingyenesen!

Az '56-osok terén felállított, a tavalyi évhez hasonlóan a Városligeti fasor magasságában felépülő színpad a Műcsarnok és a Hősök tere felől lesz látható. A 28-án 18 órakor kezdődő, Európa egyik legnagyobb zenei eseményén a várhatóan több százezer ember szórakozását egészen a Szépművészeti Múzeumig CD minőségű hangot biztosító hangszórók és hatalmas kivetítők garantálják. Az este főszereplője Santana a Back II Blacket követően fél nyolckor lép a színpadra. Santana Carlos Humberto Santana de Barragan rendkívül alacsony sorból emelkedett ki. 1947-ben egy virtuóz mariachi hegedűs fiaként született Mexikóban. Az ott fogható amerikai rádióadásokat hallgatva John Lee Hooker, T. Bone Walker, és B.B. King bűvkörébe kerülve a gitárhős-triumvirátus olyan stílust alakított ki, amely elmosta a határokat a blues és a jazz között.

Az együttes karrierjének egyik végén a Santana, Abraxas és a Santana III lemezeket találjuk, az idővonal másik végén - három évtizeddel később - pedig ott van a Supernatural, a Shaman és az All That I Am. A Santana újra és újra kivívta helyét a Top 40 singles ranglistán, bár az együttes mindig az úgynevezett "albumorientált rock" műfajban jeleskedett, annak is a legmagasabb szintű, legkifinomultabb válfajában. A blues, soul, hard rock, el ritmo Latino, Afro-Cuban, gypsy, jazz, és folk zenék fúziója semmilyen módon nem kategorizálható, ami Carlos Santana vezetésének az érdeme. Az együttes dalai még az egy számra jutó négyperces korlát keretei között sem veszítenek semmit titokzatos és rabul ejtő hangulatukból. A „világszínpadon” eltöltött több mint 40 után Carlos Santana karrierje most új csúcspontjához érkezett, életerősebb és átütőbb - egyben nagyobb figyelmet kap a rádióban, a televízióban és az interneten - mint korábban bármikor.

Santana életművének meghatározó eleme a társadalmi és humanitárius ügyek szolgálata. Carlos és felesége, Deborah Santana 1998-ban hozták létre a Milagro Alapítványt, amely a mai napig mint 2 millió dollár támogatást osztott szét, olyan szervezeteket támogat, amelyek hátrányos helyzetű gyermekek jólétét és fejlődését segítik elő az egészségügy, az oktatás és a művészetek területén. Carlos tevékeny résztvevője az AIDS-járvány elleni küzdelemnek Dél-Afrikában, az ANSA-val (Művészek az Új Dél-Afrikáért) együttműködésben. A Carlos és Deborah a Santana 2003-as amerikai előadókörútjának teljes bevételét ennek az ügynek a támogatására fordították. 28-án este elsőként a Back II Black, 12 éve Magyarország vezető Funky-Pop zenekara szórakoztatja a T-Mobile Kapcsolat koncertre érkezőket. Az együttes zenéjében kiválóan ötvözi a funky, a latin és az afro zene, valamint a jazz motívumait. A Back II Black évi 100-130 fellépéssel Magyarország egyig legerősebb és legintenzívebb előadásmódú koncertzenekara. Az együttes tagjai számos élvonalbeli produkció albumain és koncertműsorában vesznek részt vendégzenészként. Félig afrikai származású énekesük érdekes és hiteles színfoltja a magyar könnyűzenei életnek, nevéhez számos musical és színházi darab fűződik. Az együttes eddigi pályafutása alatt 6 albumot, 15 maxi lemezt és egy dupla CD/DVD koncertlemezt jelentetett meg. Számtalan szakmai, filmzenei és közönségdíj birtokosai.

A T-Mobile Kapcsolat koncert alkalmából a Volkswagen és a T-Mobile közös játékot hirdet, amelynek célja, hogy a környezetet kímélő közlekedésre felhívja a figyelmet. A Volkswagen Polo BlueMotion ugyanis kilométerenkénti 99 grammos széndioxid kibocsátása a legkedvezőbb érték a jelenleg forgalmazott ötszemélyes gépkocsik között. A játékban résztvevők egyike ezt a környezetbarát autót nyerheti meg. Június 17. és július 2. között elegendő regisztrálni a www.volkswagen.hu oldalon, és válaszolni az ott feltett kérdésekre. További nyeremények is várnak résztvevőkre, a gépkocsin kívül kisorsolásra kerül még 50 db Carlos Santana exkluzív dupla CD és 100db Volkswagen ajándékcsomag is.

Az idei T-Mobile Kapcsolat koncerten újdonság, hogy június 28-án az '56-osok terén a bekapcsolt bluetooth-os készülékekre hasznos és érdekes információkat tölthetnek le az eseményre ellátogatók. Emellett Santana valósághű zeneszámai - pl. az Europa, az Into the night, a Maria, Maria - a t-zones WAP-portálról az első 20000 letöltő számára ingyenesek! A T-Mobile Kapcsolat koncertről, az ahhoz kapcsolódó játékokról további információk az esemény honlapján, a http://kapcsolatkoncert.t-mobile.hu oldalon olvashatók.

Főtámogató

Sony Ericsson

A Sony Ericsson évek óta a zene elkötelezettje. A mobiltelefon-gyártó számtalan bizonyítékát adta támogatásának, amellyel a felhasználókat közelebb viszi a világ legnépszerűbb és legkedveltebb zenész sztárjaihoz. A Sony Ericsson Walkman® telefonok kiváló hangminősége, egyszerű kezelhetősége és a beépített Memory Stick Micro™ memóriakártya lehetővé teszik, hogy a felhasználó a mobilját bárhol, bármikor MP3-lejátszóként használja, és több száz zeneszámot vigyen magával.

A Sony Ericsson a nyár folyamán különleges élményekkel kívánja megörvendeztetni a zene lelkes híveit. Első ízben 2008 júniusában a T-Mobile Kapcsolat koncertet támogatva közreműködik Santana budapesti fellépésében, július 22-én pedig a Grammy-díjas Lenny Kravitz lép fel a mobiltelefon-gyártó jóvoltából a Budapest Sportarénában. A Sony Ericsson a koncert élvezetén túl további emlékezetes pillanatokat szerez néhány szerencsés rajongónak, akik személyesen is találkozhatnak a zenésszel.

A Sony Ericsson nemcsak a nyári koncertek támogatásával, hanem az új Walkman® telefonjain is a zenét helyezi előtérbe a Walkman® On Top kialakítás révén, melynek segítségével a felhasználó könnyen hozzáfér a zenelejátszó funkciókhoz a telefon lezárt, összecsukott állapotában is.

A mobilkészülékekben található alkalmazások köre is egyre bővül, ezért napjainkban a gyártó rengeteg megoldást kínál a zene adta lehetőségek kiaknázására: ilyen például a Track ID™ szolgáltatás, melynek segítségével a telefon egyetlen gombnyomással felismeri az éppen hallható számot, úgy, hogy felvesz belőle egy részt és pár másodperc alatt megadja az előadó nevét és a szám címét is. A következő lépésben le is lehet tölteni a dalt. A SensMe™ funkcióval pedig lehetősége van a felhasználónak arra, hogy hangulatához illő zenét válasszon: lejátszási listát készítsen belőlük, vagy egyszerűen csak meghallgassa egy-egy kedvenc számát.

További támogatók

MKB Bank

Mi a kapcsolat egy bank és a koncert között?

Az MKB esetében ez nem kérdés, hiszen a több mint 50 éve sikeresen működő bank történetében az igazi kulturális értékek támogatásának nagy hagyománya van. Az MKB Bank sikerét – azt hogy ilyen hosszú ideje a magyar bankpiac meghatározó szereplője tud lenni – épp a minőség iránti általános elkötelezettségének köszönheti, ami nem csupán a szolgáltatások magas színvonalában nyilvánul meg, de az aktív társadalmi szerepvállalásban is.

A T-Mobile Kapcsolat koncert az év egyik legnagyobb szabadtéri eseménye, amely a legszélesebb közönségnek szól, így az MKB Bank büszke arra, hogy támogatói között lehet. A T-Mobile és az MKB Bank közötti együttműködésnek más területeken is hosszú és eredményes múltja van, amelyet a MKB-T-Mobile MasterCard Hitelkártya, illetve az MKB-T-Mobile MasterCard Gold Hitelkártya közös kibocsátása példáz. Mindez azt bizonyítja, hogy az MKB Bank egyre szélesebb körben épít ki stratégiai kapcsolatokat annak érdekében, hogy magas színvonalú szolgáltatásait mind több ember számára tegye elérhetővé. Ez a filozófia eredményezte azt, hogy mára az MKB Bank a termékválaszték teljessége, a szolgáltatások színvonala, a határokon átnyúló szolgáltatások sokfélesége, valamint az ügyfélkapcsolatok intenzitása tekintetében vezető szerepet tölt be valamennyi ügyfélszegmensben.

Az MKB Bank célja, hogy teljessé tegye minden partnere világát – és ez nem korlátozódik csupán a pénzügyekre. Ezért támogatja az olyan kezdeményezéseket, mint a T-Mobile Kapcsolat koncert, amely a minőségi szórakozás és a kultúra mára egyik legfontosabb, évente megrendezett ünnepévé vált.

Szeretettel várjuk idén is a Kapcsolat koncerten!

MKB Bank. Tegye teljessé saját világát!

Volkswagen

A Volkswagen hosszú évek óta támogatja a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő képviselőit és eseményeit. Ezen együttműködések sorában a T-Mobile Kapcsolat koncert – melyen minden évben a hazai és nemzetközi élet prominens előadói lépnek fel – talán a legfontosabb, melyet a Volkswagen immár több mint 10 éve támogat, ezzel is bizonyítva a közönség előtt: hogy együttműködő partnerként ugyanolyan megbízható, mint az általa forgalmazott gépkocsik.

A hagyományoknak megfelelően a márka ismét meghívja a koncertre a fóti gyermekváros lakói közül a gyerekek egy csoportját, akiket a Volkswagen évek óta, rendszeresen támogatásban részesít.

Hogy a (nem kizárólag koncertszervezői) hagyományok a jövőben is tovább élhessenek, a Volkswagen és a T-Mobile a Kapcsolat koncert biztosította publicitást is szeretné felhasználni arra, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára. Ezért a koncertet megelőzően és a koncert helyszínén is több aktivitás célja, hogy a szélesebb közönséggel is megossza azokat az apró, ám reális megoldásokat, melyekkel magunk is tehetünk a globális károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

Ezen aktivitás részeként a két márka közös nyereményjátékot indít – melynek fődíja egy Volkswagen Polo BlueMotion, melynek kilométerenkénti 99 grammos széndioxid-kibocsátása a legkedvezőbb érték a jelenleg forgalmazott 5 személyes gépkocsik között. A játékra június 17-től lehet regisztrálni a www.volkswagen.hu oldalon.

Médiatámogatók

Danubius Rádió

Dalok, érzések, emberek, kapcsolatok. A Danubius Rádió, az eddigi évekhez hasonlóan, idén ismét társul a T-Mobile-lal, hogy újból partnere legyen egy nagyszerű esemény beharangozásában. Nekünk a zene a legfontosabb kapcsolat. A zene, érzéseket továbbít, érzelmeket gerjeszt, örömet okoz. Eltelt ismét egy év és érkezik egy új Kapcsolat koncert is. Újabb dalokkal, újabb érzésekkel, újabb emberekkel és újabb kapcsolatokkal, melyeket igazából csak a régi, megszokott jól bevált dolgok tudnak valóban emberivé, életszerűvé varázsolni. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a hazai zenei életet meghatározó, Kapcsolat napi koncertnek idén is az ország legelső kereskedelmi rádiója a Danubius Rádió legyen a partnere, hiszen az életünk minden pillanatában ott van a zene, amelyet mindannyian szeretünk. Danubius, az Én Rádióm.

EST.TV MAGAZIN

Az EST.TV MAGAZIN áprilisi megjelenésével nem csak egy új lap indult el az Estmédia portfoliója részeként, hanem egy eddig ismeretlen kategória született a magyar sajtóban: a teljes értékű tévéműsor-újság és egy szórakoztató életmódmagazin ötvözete. A 120 oldalas hetilap egy könnyen forgatható, strukturált műsorújság precizitásával közli 36 tévéadó műsorát, miközben telis-tele van színes hírekkel, sztárpletykákkal, háttérinfókkal, érdekes filmajánlókkal. Oldalakat töltenek meg a sorozatokról, sportközvetítésekről, ismeretterjesztő és gyermekműsorokról szóló cikkek, valamint a lap jelentős része egy barátságos és igazán emberközeli életmódmagazin fiataloknak, kis- és nagymamáknak korhatár nélkül divattal, fitnesszel, egészségtudattal, természetszeretettel, utazással, rafinált háztartási tippekkel, receptekkel, irodalommal, érdekes emberekkel és történtekkel. Az EST.TV MAGAZIN az utóbbi 15 évben a Pesti Esten felnőtt milliók által jól ismert ingyenesség-kultúra-szórakozás háromszögét fejeli meg egy negyedik attribútummal: az eredetiség iránti odaadással. Az eredetiségben a lap tervezői és készítői az alkotást, a kiválóságot és a minőséget tisztelik, oly módon, hogy nem esnek az elitizmus csapdájába. Így az EST.TV MAGAZIN tartalmában, grafikai-typográfiai arculatában, papírminőségében, használhatóságában és terjesztési földrajzában találkozási pont a funkcionalitás, a hétköznapok populáris kultúrája és a kompromisszummentes minőség között.

Ezért is különös öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy első alkalommal új lapunk nevében, az immár életében klasszikussá vált, Carlos Santana koncertjét támogathatjuk a 12. Kapcsolat koncert alkalmából.

Metro napilap

A Metro a városlakók napilapja - 2004 óta a Kapcsolat koncert kiemelt partnere. Gyors, rugalmas és nagy tömegek érdeklődésére számot tartó információforrásként tökéletesen alkalmas egy megakoncert beharangozására.

Magyarországon a legnagyobb példányszámú és egyben az egyedüli ingyenes napilap, mely 10 éve tájékoztatja közel 700 000 olvasóját minden hétköznap reggel a hazai és a nagyvilágban történt aktuális hírekről, eseményekről. A Merto világszerte 21 ország közel 100 nagyvárosában jelenik meg. Olvasói jól tájékozott, trendkövető fiatalok, akik nyitottak a világ dolgaira, egészséges információéhséggel és folyamatosan változó ízlésvilággal rendelkeznek.

A 10 éves Metro június 16-tól minden olvasónak szülinapi játékkal kedveskedik: aki szereti a jó zenét, www.metro.hu oldalon Kapcsolat koncert VIP-jegyekért játszhat és a legjobb helyről nézheti a show-t. A koncert iránt érdeklődők nemcsak az újságban, hanem az online hírportálon is olvashatnak friss információkat, híreket a koncertről és a fellépőkről.

TV2

A TV2 mindig is fontosnak tartotta a kultúra támogatását. A múltban támogatta többek között a Szegedi Szabadtéri Játékokat, a Budapesti Operettszínházat és különböző nagyszabású koncerteket. A csatorna a tehetségkutatásban is kiemelkedő szerepet tölt be; a Megasztár című műsor egyedülálló kezdeményezés volt a magyarországi televíziózás történetében. Ezzel a TV2 hozzásegíti a tehetségeket ahhoz, hogy abból éljenek, amit a legjobban szeretnek csinálni. A műsor révén számos tehetséges fiatalt felfedeztek már, a múlt évi Kapcsolat koncerten például a harmadik széria győztese, Rúzsa Magdi is fellépett. Bízunk benne, hogy Santana koncertjére is számos TV2 néző látogat majd el.

Story

A Story, az ötcsillagos sztármagazin hétről hétre exkluzív történetekkel és képanyagokkal számol be a sztárvilág eseményeiről, érdekes és egyedülálló történeteket közöl a hazai és külföldi hírességek magán- és szakmai életéről, bepillantást enged életük intim pillanataiba.

Best

A BEST minőségi sztár hetilap, amely a magazinok között a legfrissebb sztárhíreket garantálja olvasóinak. A BEST a többi sztármagazinnál hosszabb, tartalmasabb írásokat közöl, az oknyomozó újságírásnak köszönhetően az olvasók részletesen informálódhatnak a sztárvilág eseményeinek hátteréről is.

PORT.hu

A PORT.hu Magyarország legnagyobb kulturális programajánló portálja, amelynek minőségi szolgáltatását naponta átlagosan 200.000 egyedi látogató veszi igénybe. A PORT.hu a kultúra minden területén igyekszik széleskörű tájékoztatást nyújtani a hazánkban zajló aktuális rendezvényekről, programokról.

Támogatóként a koncertektől a fesztiválokon, kiállításokon át a sporteseményekig minden jelentős hazai kulturális rendezvény megvalósításában szerepet vállalunk. Célunk a közösségi programok, a szabadidős tevékenységek és a kikapcsolódási lehetőségek népszerűsítése.