Sajtóközlemények

A T-Mobile és a T-Systems három évig az MKB Veszprém kézilabdacsapatának kiemelt támogatója

Budapest, 2008. április 14.

Szombaton délután a veszprémi Betekints Hotelben került sor arra a sajtótájékoztatóra, amelynek keretében a Magyar Telekom Nyrt. újabb három évre szóló támogatói és együttműködési szerződést írt alá a bajnokaspiráns MKB Veszprém kézilabdacsapatával. A dokumentumot – Debreczenyi Jánosnak, Veszprém polgármesterének, valamint Dr. Hunyadfalvy Ákosnak és Dr. Magyarády Péternek, az MKB Veszprém társadalmi elnökének, illetve gazdasági és operatív elnökének jelenlétében - Winkler János a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, valamint Hajnal Csaba, a dunántúli város büszkeségének számító klub ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.

A most aláírt szerződés értelmében a Magyar Telekom Nyrt. – a névadó főtámogató MKB Bank mögött – a nemzetközi hírnévnek örvendő együttes egyik kiemelt támogatójaként áll a csapat mellett, méghozzá 2011-ig. Ez idő alatt a részvénytársaság nagyvállalati (T-Systems) és lakossági üzletágának közös döntése értelmében, mint márka a T-Mobile szerepel majd a kézilabdázók mezén.

Mint ismeretes, az együttműködés nem ennek a megállapodásnak az aláírásával kezdődött, hanem immár tíz éves hagyományra tekint vissza. Éppen egy évtizede, hogy a Westel 900 Rt. elkötelezte magát az akkor még Fotex Veszprém néven szereplő kézilabda együttessel, amely ez idő alatt 8-8 bajnoki és kupagyőzelmet aratott, 2002-ben pedig a Bajnokok Ligájában a döntőig jutott el. A Westel 900-tól később a Westel Rt., aztán pedig – jogutódként - a T-Mobile vette át a képzeletbeli váltóbotot.

"Elődei nyomdokába lépve az MKB Veszprém hosszú ideje a magyar és az európai kézilabdázás egyik meghatározó szereplője, eddig elért eredményei tekintélyt parancsolóak" – hangsúlyozta Winkler János vezérigazgató-helyettes, a kiemelt támogató Magyar Telekom Nyrt. Képviseletében, hozzátéve: "A most meghosszabbított szerződésünk az eredményes múlt elismerése, de egyben jelzése annak, hogy bízunk a veszprémi csapat eredményes előmenetelében, s abban, hogy a játékosok büszkén viselik majd mezükön a T-Mobile logóját."

"Tíz esztendővel ezelőtt a mi csapatunk volt az első, amely kiérdemelte a mobiltelekommunikációs piac éllovasának támogatását, s erre ma is büszkék vagyunk" – mondta el Hajnal Csaba, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának ügyvezető igazgatója. – "Ennél büszkébbek csak arra lehetünk, hogy eddigi kiemelt támogatóink közül elsőként a Magyar Telekom Nyrt. nyilvánította ki további együttműködésének szándékát, amelyet kellő felelősséggel és a tőlünk telhető legjobb eredményekkel szeretnénk meghálálni."

Az ünnepélyes hangulatú sajtótájékoztatóra kevesebb mint két órával azelőtt került sor, mielőtt a veszprémi sportcsarnokban az MKB Veszprém lejátszotta KEK visszavágó mérkőzését a svájci Kadetten Schaffhausen ellen.