A MakTel közgyűlési határozatai

Budapest, 2007. július 31. 14:00

A Magyar Telekom macedóniai leányvállalata, a Makedonski Telekomunikacii (MakTel) ma közgyűlést tartott Skopjében. A közgyűlés elfogadta a vállalat 2005. évi gazdálkodásáról az auditált éves beszámolót, továbbá határozott a 2005. évi eredmény után 7,4 milliárd macedón dénár (a 2007. július 30-i 4,11 HUF/MKD árfolyamot használva mintegy 30,4 milliárd forint) összegű osztalék kifizetéséről.

2005-ban a Macedón Számviteli Szabályok szerint a MakTel nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 4,3 milliárd macedón dénár volt, így az osztalékfizetésre rendelkezésre álló eredménytartalék és egyéb tartalék 7,1 milliárd, illetve 2,6 milliárd macedón dénárra emelkedett. A Stonebridge, a Magyar Telekom 100%-os leányvállalata mintegy 4,2 milliárd macedón dénár (17,3 milliárd forint) összegű osztalékra jogosult.

A Közgyűlés visszahívta a MakTel igazgatósági tagságából Szendrei Attila vezérigazgatót 2007. szeptember 10-i hatállyal, valamint igazgatósági tagokká választotta Szabó Jánost és Nikolai Beckerst 2007. július 31-i, illetve 2007. szeptember 10-i hatállyal.