Fiatal művészeket támogat a Magyar Telekom a szebb városképért

Budapest, 2007. április 24. 11:30

A Lát-Kép Egyesület a Magyar Telekom támogatásával street art pályázatot írt ki, amelyen fiatal művészeknek adott lehetőséget arra, hogy alkotásaikkal díszítsenek fel négy, a fővárosban található szürke T-Com kapcsolószekrényt. A nyertes művészek a napokban megkezdik munkájukat, amelynek költségeit teljes egészében a Magyar Telekom állja. Tekintettel a pályázat sikerére, a szervezők most két újabb budapesti kapcsolószekrény átalakítását hirdették meg.

A Lát-Kép Közhasznú Egyesület és a Magyar Telekom egyaránt elkötelezett a budapesti városkép javítása, színesítése mellett. Az olyan akciók, mint az évente megrendezett Fényfestészet mellett most a Magyar Telekom egy újabb, a főváros képét színesítő kezdeményezés támogatásába kezdett.

A Lát-Kép Egyesület a Magyar Telekom támogatásával pályázatot írt ki a Föld Napja alkalmából street art művészek számára, hogy így is hozzájáruljon egy tisztább, rendezettebb városkép kialakításához. A pályázat célja a város sok pontján megtalálható szürke T-Com kapcsolószekrények művészi átalakítása. Pályázni bármilyen technikával, ötlettel, stílussal lehetett, a kiírók nem kívánták korlátozni a művészi szabadságot. Az egyetlen kikötés az volt, hogy fiatal, eddig a nagyközönség előtt ismeretlen művészek jelentkezzenek.

A beérkezett pályázatok közül a szakmai zsűri Trieb Zsuzsa, Énárt Vince, Boross Gábor és Sági Bálint alkotásait találta megvalósításra érdemesnek. Két kapcsolószekrény a budai Bem rakparton, egy az Attila úton, egy pedig a belvárosi Szabadság téren fog új külsőt kapni. A Szabadság téri kapcsolószekrényt újságírók jelenlétében, a sajtótájékoztató időpontjában festi át a nyertes. A fiatal művészek egyenként 15 ezer forint munkaköltséget és 50 ezer forint tiszteletdíjat kapnak. Az elkészült alkotásokat védőbevonattal látják el, hogy ne lehessen azokat összekoszolni, elcsúfítani.

Tekintettel a pályázat sikerére, a Lát-Kép Egyesület és a Magyar Telekom most újabb két kapcsolószekrény átalakítására írt ki pályázatot.

A nyertesekről, és az újabb kiírt pályázatról részletes információk a www.lat-kep.hu oldalon érhetők el.