Sajtóközlemények

Ma folytatódott a Magyar Telekom október 9-i, felfüggesztett Rendkívüli Közgyűlése

Budapest, 2006. november 6. 14:07

A mai napon a fennmaradó napirendi pontok tárgyalásával folytatódott a Magyar Telekom október 9-i, felfüggesztett Rendkívüli Közgyűlése. A részvényesek három új igazgatósági tagot, négy új felügyelő bizottsági tagot és öt új audit bizottsági tagot választottak.

A fennmaradó napirendi pontok tárgyalásával folytatódott ma a Magyar Telekom október 9-i, felfüggesztett Rendkívüli Közgyűlése. A részvényesek három új igazgatósági tagot választottak, mivel két igazgatósági tag – dr. Patai Mihály és dr. Surányi György – korábban lemondott tisztségéről, illetve további egy fővel bővült a testület. A Magyar Telekom Igazgatóságának új tagja lett Thilo Kusch, dr. Gálik Mihály és Frank Odzuck, megbízatásuk - a többi igazgatósági tag megbízatásával megegyezően - a 2006. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig, illetve legkésőbb 2007. május 31-ig tart.

Mivel az új társasági törvény úgy rendelkezik, hogy a Felügyelő Bizottság tagjai többségének független személynek kell lennie, ezért Arne Freund, Wolfgang Hauptmann, Wolfgang Kniese és Dr. Klaus Nitschke a mai nappal lemondtak tisztségükről. A Közgyűlés dr. Szapáry György, dr. Illéssy János, dr. Kerekes Sándor és Konrad Kreuzer személyében új tagokat választott a Magyar Telekom Felügyelő Bizottságába. Az új tagok megbízatása - a többi Felügyelő Bizottsági tag megbízatásával megegyezően - a 2006. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig, illetve legkésőbb 2007. május 31-ig tart. Dr. Szapáry György megbízatása - jelenleg betöltött tisztségei és elfoglaltságai miatt - 2007. március 1-jétől kezdődik.

Az új társasági törvény rendelkezése alapján és az október 9-én elfogadott Alapszabály módosításaival összhangban a Társaságnál Ellenőrző Bizottságot – a törvény szóhasználata szerint „Audit Bizottságot” – kell létrehozni, amelynek tagjait a Felügyelő Bizottság tagjai közül kell választani. A Közgyűlés a Magyar Telekom Audit Bizottságának tagjává választotta dr. Farkas Ádámot, dr. Pap Lászlót, dr. Illéssy Jánost, dr. Szapáry Györgyöt és dr. Kerekes Sándort. Az öt új tag megbízatása - a többi Felügyelő Bizottsági tag megbízatásával megegyezően - a 2006. gazdasági évet lezáró Közgyűlés napjáig, illetve legkésőbb 2007. május 31-ig tart. Dr. Szapáry György megbízatása - jelenleg betöltött tisztségei és elfoglaltságai miatt - 2007. március 1-jétől kezdődik.

Az új igazgatósági tagok:

Dr. Gálik Mihály

A Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézetének igazgatója, a Média, Marketingkommmunikációs és Telekommunikációs Tanszék vezetője.
60 éves, közgazdasági PhD-je van. Csaknem két évtizedet dolgozott a Magyar Rádiónál felelős beosztásokban, többek között ügyvezető igazgatóként. Ezt követően a Budapesti Közgazdasági Egyetemen - a Corvinus Egyetem elődjén - folytatta karrierjét, ahol az utóbbi hét évben tanszékvezetőként működött. Megkapta a Széchenyi Professzori Ösztöndíjat. Mintegy 70 tudományos publikáció szerzője.

Frank Odzuck

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Zwack Unikum Nyrt. Vezérigazgatója.
47 éves vállalati felsővezető. 1983-ban Budapesten szerzett közgazdasági diplomát. Több mint 15 éve dolgozik Magyarországon. 8 éven keresztül az Eduscho és az Eduscho-Tschibo ügyvezető igazgatója, majd a Nestlé-Schöller Magyarország ügyvezető igazgatója volt. Jelenlegi munkahelye, a Zwack Unikum Nyrt. az egyik legismertebb nemzetközi vállalat Magyarországon. Frank Odzuck sikeres üzletember, a magyarországi német üzletemberek közösségének elismert tagja.


Az új Felügyelő Bizottsági tagok:

Dr. Szapáry György

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Monetáris Tanács tagja.
A magyar és belga állampolgársággal rendelkező Szapáry György 68 éves közgazdász, PhD. címét a belgiumi Louvaini Egyetemen szerezte. Pályafutásának nagy része a Nemzetközi Valutaalaphoz kötődik, ahol 1966 és 1993 között különböző fontos beosztásokban dolgozott. 1990-ben az IMF magyarországi vezető rezidense lett. 1993-1999 között az MNB alelnöke és a Monetáris Tanács tagja volt, majd 1999 és 2001 között az MNB elnöki tanácsadójaként dolgozott. Jelenlegi feladata a közgazdasági elemzési, monetáris politikai, valutaműveletek és nemzetközi kapcsolatok főosztályok felügyelete. Számos jelentős hazai és nemzetközi testület tagja.

Dr. Illéssy János

A Borsodchem pénzügyi vezérigazgató-helyettese és igazgatóságának tagja.
Illéssy János 44 éves villamosmérnök, MBA és PhD címét a Pittsburghi Egyetemen szerezte. Több mint másfél évtizedet töltött a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett regionális műanyaggyártó Pannonplastnál vezető kontrolleri és pénzügyi pozíciókban. Az utolsó két évben a társaság elnök-vezérigazgatója volt.

Dr. Kerekes Sándor professzor

A Budapesti Corvinus Egyetem Környezetgazdaságtan Intézetének igazgatója.
Kerekes professzor 58 éves, kémiai PhD-vel és közgazdasági diplomával is rendelkezik. Elvégezte továbbá a Harvard Business School felsőfokú vállalatvezetési programját is. 15 éven keresztül számos magyar középvállalat igazgatóságának volt tagja. A legutóbbi 8 évben a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának dékánja volt.

Konrad Kreuzer

Az eON Magyarország és a szlovák Západoslovenska energetika igazgatóságának elnöke.
Konrad Kreuzer 57 éves jogász gazdasági diplomával. Miután különböző pozíciókat töltött be a Müncheni és a Konstanzi Egyetemen, továbbá a bajor államigazgatásban, a Bayernwerke jogi és vagyoni osztályának vezetője lett. 1997 óta az eON igazgatóságának elnöke, jelenlegi felelősségi körébe tartoznak a jogi ügyek, a gáz üzletág és a nemzetközi ügyek.