Sajtóközlemények

Magas állami kitüntetést kapott dr. Pásztory Tamás, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese

Budapest, 2006. március 16. 10:00

Sólyom László köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta dr. Pásztory Tamásnak, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettesének a távközlés fejlesztése érdekében végzett munkájáért és társadalmi szerepvállalásáért, a korszerű, nemzetközi színvonalú emberi erőforrás-menedzsment hazai bevezetéséért, továbbá a távközlési piac EU-konform szabályozásának megteremtésében való közreműködés elismeréseként. Az ünnepélyes átadásra 2006. március 15-én került sor a Parlament Kupolatermében.

Dr. Pásztory Tamás, valamint az általa irányított emberi erőforrás, jogi és oktatási tevékenység az elmúlt években több szakmai és társadalmi elismerésben részesült. A munkatársakról való szociális gondoskodás elismeréseként a Matáv 2003-ban megnyerte az Amerikai Kereskedelmi Kamara és az Amerikai Magyar Nagykövetség által hirdetett "Egészséges munkahely" pályázatot. A magyarországi tudásalapú társadalom elősegítéséért végzett munkáját a Magyar Tudományos Akadémia 2004-ben Wahrmann Mór-éremmel jutalmazta. A társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetését szolgáló aktív tevékenységéért 2004-ben a Deutsche Telekom "Esélyegyenlőség - Living Diversity" díját vette át. Kezdeményező szerepet vállalt a nagy népszerűségnek örvendő "Mindentudás Egyeteme" létrehozásában, amely 2004 decemberében elnyerte a "Prima Primissima" díjat.

Életrajz:

- Dr. Pásztory Tamás Balassagyarmaton született 1951-ben, mérnök, jogász.

- 1990-től a Matáv emberi erőforrás fejlesztési ágazat igazgatója, korábban a jogelőd Magyar Postán különböző munkakörökben szerzett szakmai tapasztalatokat. Több mint 25 éve tölt be vezetői munkaköröket. Szakértőként működött közre a Magyar Postából kivált Matáv privatizációjának előkészítésében és lebonyolításában. Irányításával az állami vállalat következetes működés- és szervezetfejlesztéssel, a multinacionális vállalati üzleti kultúra bevezetésével mára Magyarország egyik leghatékonyabban működő, stratégiai fontosságú szervezetévé alakult. Kezdeményezésére a hazai vállalatok közül elsőként a Matávban jött létre egyebek mellett a biztosítási alapú szociális juttatási rendszer.

- 1995-től főigazgatóként, 1996-tól vezérigazgató-helyettesként irányítja az emberi erőforrás és jogi területet. A Matáv elsők között vezette be a magyarországi vállalatok közül a távoktatást, a távmunkát, az outplacement (gondoskodó elbocsátás) rendszert, az elektronikus HR-t, a multi-médiás képzést és az internetes toborzást. Segítette a Hírközlési Törvény, valamint az Elektronikus Hírközlési Törvény megalkotását, valamint a távközlési piac EU-konform szabályozásának megteremtését. Felsővezetőként mint a Magyar Telekom Csoport Ügyvezető Bizottságának tagja részt vesz a vállalatcsoport stratégiai, üzleti döntéseinek meghozatalában, az üzletmenet irányításában.