Sajtóközlemények

Robbie Williams, a T-Mobile és a Sony Ericsson közelebb hozzák a rajongókat a művész európai 'Close Encounters Tour 2006' turnéjához, a legkorszerűbb zenei újítások és az egyedülálló koncert élmények segítségével

Budapest, 2006. június 8.

  • * A mobiltelefonokon elérhető Tour TV és a koncertek élő videó közvetítése révén az előadások jegy nélkül is élvezhetők
  • Exkluzív mobilzenei tartalmak és utalványok speciális Turné letöltésekhez
  • Az előadások előtt a nézőket a Supernatural Carnival műsor szórakoztatja
  • A Sony Ericsson W300 Walkman® telefon Robbie Williams kiadása, amelyen előre telepítettek egy különleges élő közvetítést és egy videoklip próbáját a turné nyitó show-járól

A mai napon a T-Mobile és a Sony Ericsson közösen bejelentették azt a tervüket, hogy újszerű mobilzenei megoldásokkal egyedülálló hozzáférési lehetőséget biztosítsanak a rajongóknak Robbie Williams európai "Close Encounters Tour 2006" turnéjához. A mobiltelefonok jegyként használhatók, amelyek a turné színfalai mögé betekintést és kihagyhatatlan mobilzenei tartalmakat kínálnak, tulajdonosaik izgalmas módon az eddigi legnagyobb európai előadókörút részesei lehetnek.

Robbie Williams-szel fennálló 18 hónapos partnerségének részeként a T-Mobile a Close Encounters Tour 2006 turné főszponzora. A turné keretében - mely az egy nap alatt leggyorsabban és legnagyobb számban eladott jegyek kategóriájában megdöntötte a Guinness Világrekordot - több T-Mobile országban összesen 29 előadás látható majd.

A T-Mobile közel 2 millió, az előadásokra kilátogató rajongót szórakoztat a koncerteken rendezett helyszíni programokkal, a turné zenei anyagaival és olyan exkluzív díjakkal, mint egy próba megtekintése és találkozás a világsztárral. Akik pedig nem tudnak személyesen ellátogatni az eseményre, azok a Tour TV, az élő videoközvetítés, és más mobiltartalmak segítségével bárhonnan nyomon követhetik a koncertkörútat.

"A T-Mobile-lal folytatott partnerség révén a rajongók újfajta módon élhetik át t turnét a mobiltelefonjuk segítségével – és az nagyon izgalmas dolog" – nyilatkozta Robbie Williams.

Innovatív mobil élmény

Az Európai Turné során a T-Mobile olyan korszerű mobilzenei élményeket kínál ügyfeleinek, melynek révén a mobiltelefonok tulajdonosai a nézőtér első sorában érezhetik magukat, akárhol is legyenek. A turné minden előadása élőben 3G készülékeken követhető lesz. Teljes turné eddig soha nem volt végigkísérhető 3G mobilokon, most először nyílik lehetőség arra, hogy a jeggyel nem rendelkező ügyfelek is teljes kényelemben megtekinthessék a koncerteket.

A Tour TV, a T-Mobile Mobil TV szolgáltatásának új és önálló csatornája minden piacon betekintést enged a kulisszák mögé is. A rendszeresen frissített tartalom részeként láthatók lesznek koncertközvetítések és a színpad mögötti történések is. A Robbie Williams zenei tartalom minden helyszínről elérhető lesz a nyári előadásokat látogató közönség számára.

Special Edition mobiltelefon

A T-Mobile és a Sony Ericsson áprilisban jelentették be a Sony Ericsson W300 Walkman® mobil Robbie Williams kiadását, amely június közepén a legtöbb piacon már a boltokban lesz. Ez az exkluzív, kizárólag a T-Mobile-tól kapható különleges kiadás az első olyan készülék, amelynek előre telepített tartalmai egy zenei előadó köré szerveződnek. A Robbie Williams-hez kapcsolódó különlegességek kiterjednek a telefon funkcióira, az animációkra és a zenei tartalomra egyaránt, a dizájnban pedig Robbie Williams kreatív elképzelései is érvényesülnek.

A telefonban olyan mobiltartalmakat érhetőek el, amelyeket a turné nyitó előadásán vettek fel áprilisban a Dél-afrikai Durbanben, így egyebek mellett a 'Radio' című nyitódalt, egy a kulisszatitkokat felfedő videoklipet és hat háttérképet. A rajongók emellett közvetlen elérést kapnak a RobbieWilliams.com WAP helyre egy speciális ikon segítségével, a készülék be- és kikapcsolásakor pedig a Robbie Williams animációt láthatnak.

Ez a kizárólag a T-Mobile piacain kapható, az európai turnéhoz időzítve boltokba kerülő, kagyló formájú telefon a hátoldalán dombornyomásos Robbie Williams logót visel, így az ügyfelek már a telefonkészülékükkel is hirdethetik, hogy a művész lelkes rajongói, ráadásul a személyre szabhatóság érdekében a telefon két cserélhető 'skin' is jár. A különleges Close Encounters Tour 2006-ra szóló belépőket a rajongók a koncerteken kapják meg, amelyeket aztán a helyi T-Mobile üzletekben nyújthatnak be, később pedig eldicsekedhetnek a barátaiknak is azzal, hogy ott voltak az egyik teltházas előadáson.

Supernatural Carnival

Amikor a rajongók belépnek a koncert színhelyére, a T-Mobile Supernatural Carnival személyzete üdvözli őket, ahol próbára tehetik a szerencséjüket, és ha ügyesek, olyan díjakat nyerhetnek, mint például mobilzenei letöltések vagy más Robbie Williams emléktárgyak. A hagyományos karneváli stílusú játékok futurisztikus színezetet kapnak, és már a koncert kezdete előtt lekötik és szórakoztatják a rendezvény látogatóit.

A különleges Sony Ericsson promóciók keretében a rajongók arra is lehetőséget kapnak, hogy kipróbálják a W300 Walkman® telefon Robbie Williams kiadását, és kapnak még egy utalványt is, amelyet beválthatnak egy, a készülékhez tartozó különleges Close Encounters Tour 2006 'skinre.'

A rajongók még közelebb kerülhetnek a művészhez

2005. júliusában Robbie Williams és a T-Mobile – Sony Ericsson páros 18 hónapos partneri megállapodást jelentettek be. Ez az úttörő jelentőségű partnerség Európa-szerte lehetővé tette a rajongók számára olyan exkluzív mobilzenei tartalmak élvezetét, mint például a kiadás előtt álló zeneszámok hallgatása, Robbie Williams-szel kapcsolatos egyedülálló anyagok megtekintése, és tökéletes indokot szolgáltatott arra, hogy miért érdemes a mobiltelefonjukat valódi zenei eszközként használni.

A T-Mobile fő szponzorként és az öt piacon zajló Close Encounters 2006 Turné hivatalos mobilszolgáltatójaként folytatja a rajongók és kedvenc művészük közelebb hozását. A rajongók jegyet nyerhetnek a koncertekre, néhány szerencsés nyertes abban az életre szóló élményben részesülhet, hogy maga Robbie Williams fogja üdvözölni, a T-Mobile ügyfelek pedig exkluzív lehetőséget nyerhetnek arra, hogy a művészt egy színpadi próba során tekinthessék meg. A négy hónapos program során a T-Mobile a rajongókat olyan közel hozza Európa legnagyobb popsztárjához mint korábban soha, egy a hagyományos szponzoráláson túllépő innovatív megközelítéssel.

"Az elmúlt egy évben a Robbie Williams rajongóknak módot adtunk arra, hogy közelebb kerüljenek a zenéjéhez, és ők kaptak először lehetőséget arra is, hogy mobiltelefonjaikat személyre szabják az új albumból származó izgalmas tartalmakkal" – mondta Ulli Gritzuhn, a T-Mobile International Marketing Vezérigazgató-helyettese. "Nagyon izgatottak vagyunk most, hogy részt vehetünk a Turnén, és alig várjuk, hogy még jobban elmélyíthessük a részvételünket, olyan mértékben, amire a hagyományos szponzorálás eddig soha nem adott lehetőséget. A T-Mobile elhozza a rajongókat a Turnéra, a Turnét pedig eljuttatja azoknak a rajongóknak is, akiknek nincs jegyük. A mobiltelefon valóban megváltoztatja az emberek zenehallgatási szokásait, és most már azt is, hogyan tudnak közelebb kerülni egy előadóművész turnéjához."

"A Special Edition projekt egyik fő ösztönző ereje az volt, hogy a rajongóknak többféle lehetőséget adjunk a W300 Walkman® telefonjaik személyre szabására" – mondta Jan Wäreby, aki a Sony Ericssonnál a Corporate Executive Vice President tisztséget tölti be és az Értesítés és Marketing Vezetője. Nagy örömünkre szolgál, hogy szoros együttműködésben dolgozhatunk a T-Mobile-lal mind a készülék fejlesztésében, mind pedig a Closer Encounters 2006 Turné szponzoraként, és hogy ilyen ragyogó mobil zenei kínálatot tudunk nyújtani Robbie Williams rajongóinak."

A Walkman® a Sony Corporation bejegyzett védjegye.