Sajtóközlemények

Robbie Williams koncert 3G mobilon is!

Budapest, 2006. július 18.

A T-Mobile előfizetői mobiltelefonjukon keresztül, a Tour TV és a koncert élő mobiltelefonos közvetítése révén úgy élvezhetik a Robbie Williams Close Encounters 2006 Tour előadást, mintha az első sorban ülnének

  • A külön csatornán közvetített Mobil TV szolgáltatással a rajongók exkluzív módon nyerhetnek betekintést a koncert előkészületeibe és műhelytitkaiba
  • Néhány országban teljes koncert követhető az élő mobiltelefonos közvetítése révén
  • Robbie Williams partneri együttműködése a T-Mobile-lal, valamint a Sony Ericssonnal lehetőséget kínál a rajongóknak, hogy közelebb kerüljenek kedvenc előadójukhoz és megtekinthessék a teltházas koncertet

Bonn, Németország – 2006. július 18. Miközben Robbie Williams Close Encounters 2006 Tour koncertsorozata sikert sikerre halmoz Európában, a T-Mobile bejelenti az RW Tour TV szolgáltatását, valamint a koncertek élő, mobiltelefonos közvetítését, melynek köszönhetően a rajongók jegy vásárlása nélkül is olyan élményben részesülnek, mintha az első sorban ülnének.

RW Tour TV

Az RW Tour TV közelebb hozza az Európai országokban a sztár rajongóit kedvencük koncertjeihez, hiszen exkluzív, korábban közzé nem tett bejátszásokat kínál Robbie Williams-ről a színpadon, valamint a színfalak mögötti kulisszatitkokról. A rajongók a színpadi előadáson túl egyedi betekintést nyernek a stáb életébe, mintha a turnéval együtt utazó stáb tagjai lennének.

A legmodernebb technikán alapuló mobilszolgáltatást rendszeresen frissítik az európai turné 13 állomásának anyagával. Az RW Tour TV programja exkluzív bejátszásokat tartalmaz az összes helyszínről, ahova a turné ellátogat. A külön csatornán működő RW Tour TV elkülönül a T-Mobile Mobil TV szolgáltatásától, a t-zones alkalmazáson belül, illetve a web’n’walk szolgáltatáson keresztül élvezhető. A Mobil TV szolgáltatás ára országonként eltérő. Németországban a 7,50 €-ba kerülő Mobil TV havidíj, illetve a 24 órás hozzáférést biztosító, 2 €-ba kerülő szolgáltatás olyan különleges tarifacsomagok részeként is előfizethető, mint a Relax XL.

Németországban, Ausztriában, Magyarországon és Szlovákiában egyaránt a T-Mobile előfizetők szintén élvezhetik a Mobil TV szolgáltatás előnyeit, az említett országokban elérhető, széleskörű 3G-s készülékkínálatnak köszönhetően. A Mobil TV szolgáltatásra előfizetők számára a nap 24 órájában különböző TV-s adások állnak rendelkezésre, beleértve a hírműsorokat, sportot, zenét, vígjátékokat, ifjúsági és szórakoztató műsorokat is.

Élő Video Streaming

Habár a Robbie Williams Close Encounters 2006 Tour koncertre rekordidő alatt elfogytak a jegyek, a T-Mobile előfizetői mobiltelefonjukkal bárhonnan követhetik az egész koncertet, az élő mobiltelefonos közvetítésnek köszönhetően. A magyarországi, németországi és ausztriai koncertet video streaming technikával közvetítik az adott országokban, szeptember 19.-én pedig az angliai Milton Keynes-ben sorra kerülő koncertet is közvetítik Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Szlovákiában. A mobiltelefonok „miniatűr stadionokká” változnak, a rajongók a teljes koncertet követhetik és majdnem ugyanolyan élményben részesülnek, mintha az első sorból néznék Robbie Williams koncertjét.

Mivel az élő közvetítés a Mobil TV szolgáltatáson keresztül érhető el, ezért az ára is azzal azonos. Az előfizetőknek 3G készülékre van szükségük a szolgáltatás igénybevételéhez.

Az élő video streaming szolgáltatás különösen sikeresnek bizonyult, ezzel a T-Mobile közelebb viszi ügyfeleit kedvenc rendezvényeikhez. A T-Mobile volt az első szolgáltató, mely a 2006 FIFA World Cup™ 20 meccsét élőben közvetítette előfizetői mobilkészülékére Németországban. Futballrajongók tízezrei éltek ezzel a lehetőséggel, bizonyítva, hogy az ügyfelek igénylik az olyan szolgáltatást, melynek révén helytől függetlenül is követhetik kedvenc eseményeiket.

Élő 3G mobiltelefonos közvetítési időpontok:

Július 19. – Budapest
Július 28. – Berlin
Augusztus 18. – Bécs
Szeptember 19. – Milton Keynes, Egyesült Királyság

2005. júliusában Robbie Williams és a T-Mobile bejelentették a 18 hónapig érvényes partneri megállapodásukat, a Sony Ericsson-nal együttműködve. Ezen úttörő kezdeményezésnek számító partnerség következtében az európai rajongók exkluzív zenei tartalomhoz, korábban nem publikált Robbie Williams számokhoz férhetnek hozzá – mobiltelefonjukat tehát immár teljes körű zenei berendezésként használhatják. Robbie Williams és a Close Encounters 2006 European Tour koncertkörút főszponzoraként és hivatalos mobilszolgáltatójaként a T-Mobile továbbra is közelhozza előfizetőit kedvenc előadójukhoz.

Az RW Tour TV olyan új TV formátum, melyet mobilszolgáltató soha nem kínált még és a koncertek élő video streaming közvetítése szintén újdonság, mely a partneri együttműködésnek köszönhető. A T-Mobile MobilTV szolgáltatása valóban kiemeli a mobilszolgáltatót a többi közül, hiszen ez a zenei tartalom egyetlen más média számára sem érhető el és ennek használatával a T-Mobile előfizetők folyamatosan követhetik az európai turnét.

Média tájékoztatás:

Michelle Kramer
T-Mobile International
+44 798 098 3232
michelle.kramer@t-mobile.net

A T-Mobile International-ről

A T-Mobile International egyike a világ vezető mobil hírközlési szolgáltatóinak. A Deutsche Telekom három stratégiai üzletágának egyikeként a T-Mobile Európa és az Egyesült Államok legdinamikusabb piacaira koncentrál. A 2005. év végére a Deutsche Telekom csoport vállalatai csaknem 87 millió embert szolgáltak ki egy GSM alapú közös műszaki platform révén, ami a világ legsikeresebb digitális vezeték nélküli szabványa. Ezen technológia révén válhatott a T-Mobile a világ egyetlen olyan mobiltávközlési szolgáltatójává, amely zökkenőmentes transzatlanti szolgáltatást képes nyújtani.

A T-Mobile emellett a FreeMove szövetség egyik partnere, melyet Európa négy vezető mobilszolgáltatója - Orange, Telefónica Móviles, TIM (Telecom Italia Mobile) és a T-Mobile alkot – azzal a céllal, hogy ügyfeleik külföldi tartózkodásuk alatt is ugyanolyan könnyedén telefonálhassanak, mintha csak otthon lennének.

A T-Mobile International-lel kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a www.t-mobile.net honlapra.