Sajtóközlemények

Távozik Sugár András, a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója

Budapest, 2005. szeptember 5. 14:00

A T-Mobile Magyarország Igazgatósága és a társaság vezérigazgatója kölcsönösen arra az elhatározásra jutottak, hogy a vezérigazgató munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntetik. Sugár András 2005. szeptember 6-ától távozik a T-Mobile Magyarország éléről. A vezérigazgató feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben átmenetileg Straub Elek, a T-Mobile Magyarország Igazgatóságának elnöke jár el.

A T-Mobile Magyarország Igazgatósága nevében Straub Elek, az Igazgatóság elnöke, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója és Michael Günther, az Igazgatóság elnök-helyettese, a T-Mobile International vezérigazgató-helyettese megköszönte Sugár András munkáját, elismeréssel méltatva az elmúlt több mint 10 év során elért üzleti sikereket, eredményeket.

"Sugár András létrehozott és - nemzetközileg is elismert menedzserként - magas szinten irányított egy olyan céget, amelyben minden tudás megvan ahhoz, hogy hosszú távon is piacvezető legyen a mobil piacon. Nagyra értékelem Sugár András tevékenységét, amit a mobil távközlés magyarországi megalapozásában, fejlesztésében végzett, valamint a Magyar Telekom Csoport eredményes működésében betöltött kiemelkedő szerepét. Nyugodtan kijelenthetem, neve összekapcsolódott a hazai mobilszolgáltatás rendkívül dinamikus fejlődésével." - mondta el Straub Elek.

Sugár András így értékelte az elmúlt időszakot:
"Egyedülállóan eredményes csapatmunkával sikerült újonnan alakult társaságként Magyarország legnagyobb ügyfélkörével rendelkező nagyvállalatává fejlődni, amely versenykultúrájával, hatékonyságával, innovatív ötleteivel, ügyfélcentrikusságával kimagasló európai értékeket képvisel. Több mint négymillió ügyfelünknek köszönöm a bizalmat, ami nélkül nem valósultak volna meg céljaink. A tulajdonosi kör jövőképével nem tudtam azonosulni, így tisztelettel és megbecsüléssel adom át a vezetést kollégáimnak és a tulajdonos által kijelölt vezetésnek."

Sugár András és az általa irányított vállalat az elmúlt években számos szakmai és társadalmi elismerésben részesült. Csak a legjelentősebb sikereket említve, Sugár András megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Középkeresztje kitüntetést, a Business Central Europe Magyarország legjobb üzleti vezetőjévé választotta, a Budapesti Corvinus Egyetem díszpolgárává választotta, valamint elnyerte a KHVM (Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztérium) Baross Gábor Díját, a Deutsche Telekom Üzleti Kiválóság Díját és a Dale Carnegie Vezetői Minőségi Díjat.

A vállalati sikerek közül kiemelkedő a Hewitt Inside és a Figyelő által megrendezett Legjobb Munkahely felmérés alapján elnyert "Az év legjobb munkahelye" díj, a vállalat által kétszer is elnyert "A legmegbízhatóbb mobilszolgáltató" díj, "Az év infokommunikációs üzleti alkotása" díj, a Business Central Europe "A legjobb Magyar Vállalat" díja, a Magyar Innovációs Díj, az Európai Minőségi Díj, illetve az Európai Marshall Díj.