Sajtóközlemények

MKB - T-Mobile közös hitelkártya

Budapest,

Közös hitelkártyát vezet be a Magyar Külkereskedelmi Bank és a T-Mobile Magyarország. Az MKB - T-Mobile MasterCard Gold Hitelkártyát a piacvezető mobilcég Platinakártyás ügyfélköre veheti igénybe.

A 2005. március 10-én bevezetésre kerülő új hitelkártya az MKB által ajánlott hitelkeret előnyeit a hűséges ügyfelek számára nyújtott kedvezményes szolgáltatások lehetőségével ötvözi. A hitelkártya a T-Mobile Kapcsolat Programjának részeként a társaság Platinakártyás előfizetéses magánügyfelei számára kínál pénzügyi szolgáltatásokat, az MKB számára pedig egy új, perspektivikus célcsoportban teremt lehetőséget a bank minőségi szolgáltatásainak kiterjesztésére. A T-Mobile és az MKB színvonalat fémjelző márkaneve mellett a világszerte elismert MasterCard kártyatársaság jelent garanciát a kártya szolgáltatásaira.

Az MKB és T-Mobile közös MasterCard Gold hitelkártyája nemcsak egy banki szolgáltatás. Használatával birtokosai megváltoztathatják vásárlási szokásaikat, így egy új életszemléletet, életmódot biztosít. A hitelkártya egy feltölthető és bankkártyával tetszés szerint igénybe vehető hitelként folyamatosan birtokosai rendelkezésére áll, használata mellett lekötött pénzük tovább kamatozik. A hitelkártya kül- és belföldön fizetésre és készpénzfelvételre egyaránt felhasználható. Az akár 45 napos kamatmentes hitellehetőség - amelyet az MKB a kártyával történő fizetés, valamint a T-Mobile mobilszámla automatikus (csoportos beszedési megbízás útján történő) kiegyenlítése esetén nyújt - biztonságot, állandó pénzügyi tartalékot jelent, emellett átgondolt pénzgazdálkodásra ösztönöz.

Amennyiben a türelmi időszakban (minden hónap 15-éig tartó periódus) a teljes tartozás visszafizetésre kerül, a megelőző hónapban keletkezett vásárlási tranzakciók és csoportos beszedés útján kiegyenlített T-Mobile mobilszámla összege után az MKB hitelkamatot nem számít fel. Az aktuális hitelkamatra vonatkozóan az MKB minden hitelkártya termékénél vállalta, hogy a magyar bankpiacon fellelhető, tartósan legkedvezőbb kondíciót nyújtja 2005-ben.

A T- Mobile Magyarország Rt. Platinakártyás magánelőfizetői a mobilkommunikációt az átlagot meghaladó mértékben használják, gondolkodásmódjukhoz közel állnak az új fizetési formák. Így a közös Gold hitelkártya bevezetése segíti a bankkártya használat terjedését, valamint a partnerek szándéka szerint a készpénzforgalom csökkenését.

A Platinakártyával rendelkező T-Mobile magánelőfizetők részére az MKB megajánlott 500.000.- Ft-os hitelkerettel, egyszerűsített hitelbírálat mellett kínálja az új hitelkártyát, e mellett az április 30-áig tartó bevezetési időszakban aT-Mobile hitelkártyát igénylők esetében az MKB az első éves kártyadíj megfizetésétől is eltekint. Célja, hogy ügyfelei számára a mindennapos használat segítségével mutassa be a hitelkártya magyar piacon is egyre inkább felismert előnyeit, s így segítse egy új gazdálkodási szemlélet elterjedését.

Ezt a célt szolgálják a Gold hitelkártyához kapcsolódó, a kiemelt ügyfélkör vásárlási szokásaihoz alkalmazkodó, illetve érdeklődésük felkeltését célzó fitness, szállodai és ékszervásárlási kedvezmények. A kártya használatát az MKB a bevezetéshez kapcsolódó, július 15-éig tartó promócióval kívánja ösztönözni. Ennek keretében a kártyával legszorgalmasabban vásárlók értékes jutalmakat - londoni utazást és ékszereket - kapnak. E mellett kiemelt szintű díjmentes utazási biztosítás szolgálja a kártyabirtokosok kényelmét, valamint a mobilszámla a kártyához tartozó hitelkeret terhére is kiegyenlíthető.

A T-Mobile Magyarország Rt. és az MKB Rt. szolgáltatásaik széles kínálata mellett közös kiszolgálással kíván hozzájárulni ügyfeleik kényelméhez. Erre a T-Mobile világszerte elismert presztizse és az MKB minőséget, kényelmet és biztonságot tevékenységének alapjaként tekintő üzletpolitikája jelent garanciát.

Az MKB - T-Mobile MasterCard Gold hitelkártya alapkondíciói

  • 500.000 Ft-tól 2 millió forintig terjedő hitelkeret.
  • Kiemelt szintű díjmentes utazási biztosítás.
  • Díjmentes csoportos hitelfedezeti életbiztosítás.
  • 2 db társkártya igényelhető.
  • A kártya igényléséhez nem szükséges folyószámlát nyitni és betétet elhelyezni.A kártya birtokosa az MKB kedvezményes tarifával hívható, 7x24 órában rendelkezésére álló TeleBANKár ügyfélszolgálata és havi számlakivonata segítségével pontosan nyomon követheti költéseit, minimálisan törlesztendő esedékes részletet, valamint a még rendelkezésre álló hitelösszeget.
  • Az MKB díjmentes MobilBANKár szolgáltatása, mobiltelefonon keresztül, SMS üzenetek formájában értesíti a kártyabirtokost költéseiről, esedékes törlesztési kötelezettségéről, elmaradt törlesztések összegéről.
  • A díjmentesen kapcsolódó NetBANKár szolgáltatás igénylésével az Interneten is nyomon követhetőek a kártyához kapcsolódó tranzakciók, fizetési kötelezettség és egyéb hasznos információk is.
  • T-Mobile mobilszámla kiegyenlítése csoportos beszedési megbízás keretében, a hitelkeret terhére.

mellett a kártya birtokosai a Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Rt. Premier Fitness bérlet és éttermi szolgáltatásainak igénybevétele esetén 10%, szállodai szolgáltatásai esetén 5% kedvezményre jogosultak, a Caprice International Hungary Kft. üzleteiben pedig a kártyával vásárlók 5 % kedvezményben részesülnek.

Egy példán keresztül

  • A kártya használója július 1-jei 50.000 forintos vásárlását hitelkártyájával fizeti ki, július 20-án pedig beérkezik a T-Mobile mobilszámlájára vonatkozó beszedési megbízás 20.000 forint összegben
  • Augusztus elején megkapja az MKB számlakivonatát, amelyben értesítik júliusi hitelkerete 70.000 forintos felhasználásáról
  • Amennyiben augusztus 15-ig összes tartozását visszafizeti, az MKB hitelkamatot nem számít fel a vásárlási tranzakcióra és a csoportos beszedési megbízás összegére.
  • Ha a visszafizetés teljes összegben megtörténik, a kártya birtokosa 50.000 Ft esetében 45 napig, 20.000 Ft esetében pedig 25 napig ingyen pótlólagos forráshoz jutott.

Hitelkeret

A T-Mobile Platinakártyás magánelőfizetői részére jogosultságuk igazolásakor az MKB 500.000 Ft hitelkeretet ajánl fel egyszerűsített hitelbírálat mellett.
Ennél magasabb hitelkeret esetén a standard hitelbírálathoz szükséges dokumentumok alapján az MKB személyre szóló hitelkeretet ajánl fel.
A kártyatranzakciók, díjak, kamatok összegével az igénybe vehető hitel csökken, a visszafizetett összeg pedig újra felhasználható.

Minimális törlesztési kötelezettség

A számlázási időpont után (hó vége) 15 naptári napos türelmi időszak áll a kártyabirtokos rendelkezésére, hogy az igénybe vett hitelnek legalább 5%-át (minimum 2.000 Ft) befizesse. A hiteltartozás fennmaradó része tetszés szerint ütemezhető. A befizetett összeg hitelszámlán való könyvelése az MKB-nál történő befizetéskor a befizetést követő napon, míg más banknál indított átutalás esetén várhatóan az átutalás indítását követő 2.munkanapon történik.
A számlára érkező jóváírás teljesítésével először a számlazárásig bezárólag felmerült díjakat, jutalékokat és kamatokat számolja el a Bank, és a fennmaradó részt fordítja a tranzakció törlesztésére. Ezen belül elsőként a készpénzfelvételek, majd az egyéb tranzakciók elszámolására kerül sor.

Kamatok

A tranzakció napjától kezdődően számítunk fel hitelkamatot

  • vásárlás esetén a türelmi időszakban - a vásárlást követő hónap 15-ike - vissza nem fizetett hitelösszegre,
  • készpénzfelvétel esetén a felvett összegre

Igénylési feltételek:

  • T-Mobile Platinakártyás magánelőfizetés
  • magyar állampolgárság
  • érvényes személyi igazolvány
  • állandó lakcím
  • 22-65 év közötti életkor
  • nem szerepel a Bankközi Adósnyilvántartó Rendszerben
  • az MKB részéről negatív hitelezési tapasztalat nincs.

A szükséges dokumentumok

  • sAz egységesen kiajánlott hitelkerettől eltérő (nagyobb) összeg igénylésekor*
    • hiánytalanul kitöltött MKB-T-Mobile Gold Hitelkártya igénylés és szerződés nyomtatvány
    • eredeti munkáltatói jövedelemigazolás (a Bank kérhet APEH által kiállított eredeti jövedelemigazolást),
    • utolsó 3 havi eredeti kivonat az ügyfél azon bankszámlájáról, amelyen munkabérét havonta jóváírják (nem feltétel, hogy az igénylő ügyfél legyen a számla tulajdonosa, de a bankszámlakivonatból egyértelműen ki kell derülni, hogy az átutalás a hitelkártyát igénylő ügyfél munkabérére vonatkozik),
    • utolsó havi eredeti vezetékes telefonszámla és kiegyenlítését igazoló bizonylat, vagy bármely közüzemi számla és annak befizetését igazoló bizonylat.
    *A Bank a hitelkártya kérelem elbírálása érdekében további dokumentumokat kérhet.

További információ:
T-Mobile Magyarország Rt.
Kommunikációs Igazgatóság
36-1/265-9200