Sajtóközlemények

A T-Mobile Magyarország Rt. csatlakozik a nemzetközi mobil szélessávú szövetséghez

Budapest,

A T-Mobile Magyarország Rt. csatlakozik a mobil szélessáv úttörő cégeit, a távközlési szektor legnagyobb vállalatait tömörítő Mobil Szélessávú Szövetséghez (Wireless Broadband Alliance - WBA), világszerte elősegítendő a WiFi/WLAN szolgáltatási együttműködést. A 2003 márciusában létrehozott WBA a mobil szélessávú szolgáltatás öt legfontosabb területére összpontosít: globális lefedettség, a minőség iránti bizalom, megbízhatóság, valódi mobilitás és jó felhasználói élmény biztosítása az ügyfelek számára.

"T-Mobile egyértelműen a mobil szélessávú megoldások úttörője Magyarországon és jelentős mobil szélessávú tapasztalataival gazdagítja a WBA-t. Saját országukban az innovatív, versenyképes mobil szélessávú szolgáltatások terén kiterjedt ismeretekkel rendelkezik és a WBA tagjai nagy örömmel üdvözlik a szövetségben, hiszen ez által felgyorsulhat a mobil szélessávú technológia elterjedése a világon" - mondta Kyong Yu, a WBA elnöke.

A 2003 márciusában létrehozott Wireless Broadband Alliance szövetség célja a mobil szélessávú technológiák és szolgáltatások elterjesztése a világban, megteremtve a mobil hálózatok kompatibilitását közös kereskedelmi, műszaki és marketing keretrendszer kidolgozásával. A szolgáltatók globális szövetséget kívántak létrehozni, mely a felhasználóknak megbízható és élvezetes szolgáltatásokat kínál. A Wireless Broadband Alliance szövetséget a mobil szélessávú terület éllovasai, a távközlés legkiválóbb cégei hozták létre. A WBA tagságát képező szolgáltatók jelenleg 35 ezer hotspot-ot üzemeltetnek világszerte, 210 millió mobilelőfizetővel és 13 millió szélessávú ügyféllel rendelkeznek.

Több mint 4 millió ügyféllel rendelkező és piacvezető T-Mobile Magyarország 2003 decemberében a magyar mobilszolgáltatók közül elsőként indította kereskedelmi HotSpot szolgáltatását. A társaság saját HotSpotjainak száma azóta dinamikusan bővült és többek között szállodákban, repülőtéri terminálokon és saját üzleteiben érhető el országosan. A társaság mobilpiaci versenytársainak összes WLAN hozzáférési pontját közel húszszor meghaladó számú HotSpottal rendelkezik és ezek köre a jövőben tovább bővül. A mobilpiacon a WLAN terén is piacvezető társaság a gyors vezeték nélküli Internet kiterjesztésével is arra törekszik, hogy ügyfelei a különböző mobil adatátviteli megoldások ( GPRS, EDGE, WLAN és később 3G) közül mindig a számukra legelőnyösebbet választhassák.

További információ a WBA-ról: www.wirelessbroadbandalliance.com. t