Sajtóközlemények

Magyar Telekom: 3 millió forintos támogatás az Országos Onkológiai Intézetnek

Budapest, 2005. július 21. 10:00

Dr. Farkas Emil adjunktus, a Daganatok Sebészete Alapítvány elnöke 3.000.000 Ft-os adományt vett át ma délelőtt Dr. Nagy Bálinttól, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatójától. Az Alapítvány az összeget hasi műtétek biztonságát szolgáló műszerek vásárlására kívánja fordítani.

A Daganatok Sebészete Alapítvány 1996-ban jött létre az Országos Onkológiai Intézet Általános- és Mellkassebészeti Osztályán. Célja, hogy a daganat sebészet személyi- és tárgyi feltételeit folyamatosan javítsa, európai szinten tartsa. Az Intézetben évente körülbelül 2000 általános- és mellkassebészeti műtétet végeznek, melyek fele nagy hasi beavatkozás. A biztonságos, gyors és hatékony műtéti beavatkozás alapfeltétele a megfelelő műszerpark megléte. Az Országos Onkológiai Intézet műszerparkja igencsak elavult, ezért a mostani adomány nagyban megkönnyíti az itt dolgozó szakorvosok munkáját.

A Daganatok Sebészete Alapítványnak a Magyar Telekom korábban is adományozott nagyobb összeget. A vállalat 2000-ben 2,5 millió, 2004-ben pedig 2 millió forinttal segítette az Alapítvány tevékenységét. Az összeget új kézi gamma-szonda vásárlására fordította a Daganatok Sebészete Alapítvány, mellyel évente körülbelül 6-700 beteg gyógyulását segítették elő.

A Magyar Telekom fontosnak tartja, hogy adományai révén bekapcsolódjon a segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezetek támogatásába. A vállalat 2004-ben a "társadalmi szerepvállalás" kategóriában Superbrands díjat nyert, két alkalommal pedig a Nonprofit Információs és Oktatási Központ Év Vállalati Adományozója Díját is elnyerte.