Sajtóközlemények

T-Mobile kereskedelmi BlackBerry szolgáltatás vállalati ügyfeleknek

Budapest, 2005. február 25.

A T-Mobile Magyarország Rt. a próbaüzemet követően a szállító Research in Motion (RIM) legújabb BlackBerry verziójával kereskedelmi push e-mail szolgáltatást kínál ügyfeleinek. A push e-mail használatával a T-Mobile ügyfelei Magyarországon és a világ 47 országának 85 hálózatában azonnal kézhez kapják elektronikus leveleiket, elérhetik a naptárban és névjegyzékben szereplő információkat.

DA vállalatok és vállalkozások számára a gyors információáramlás és az azonnali teljes értékű kommunikáció jelentős versenyelőny. Napjainkban a vezeték nélküli mobil levelezőrendszer jelentős üzleti értékkel bír. A T-Mobile az ezt felismerő cégek számára a RIM-mel együttműködve Magyarországon is elérhetővé teszi a legkorszerűbb e-mail megoldást, a BlackBerry-t. A nyolc hónapos, felhasználók bevonásával zajló próbaüzem végeztével március 1-től a legnagyobb hazai mobilcég vállalati ügyfelei kereskedelmi szolgáltatásként igénybe vehetik a push e-mailt. Ennek előnye, hogy az arra alkalmas készüléken a levelek a beérkezéskor külön letöltés nélkül azonnal olvashatók, hasonlóan ahhoz, amit a munkatársak az irodai levelezőrendszer esetében már megszoktak. A készülékre érkező e-mail szövege mellett ráadásul a különböző csatolmányok, pl. word, excel, power point állományok és képek is megtekinthetők. A BlackBerry használatával a T-Mobile hazai és GPRS partnerhálózataiban egyaránt az irodai levelezőben használt minden lényeges funkció – e-mail, naptár, névjegyzék – azonnal elérhető és az adatok a mobiltelefonon, valamint a központi szerveren külön szinkronizáció nélkül is minden pillanatban azonosak.

A push e-mail rendkívül gazdaságos, mert mindig a legoptimálisabb adatforgalmat bonyolítja, azaz 2 kilobájtos egységekben csak az olvasni kívánt levélrészletet tölti le. Az olyan e-mailek esetén tehát, amelyeket a felhasználó nem olvas el, készülékén azok méretétől függetlenül csak minimális adatforgalom történik. Az optimalizálás révén a T-Mobile BlackBerry bruttó 6875 forintos havidíjában foglalt 20 MB adatforgalom még intenzív levelezés mellett is lényegében korlátlan használatot biztosít.

A szolgáltatás a meglévő kártyával vagy egy havidíj mentes második SIM-kártyával egyaránt használható (ilyen esetben a felhasználó BlackBerry készüléke mellett egy másik mobiltelefont is használhat). A gyakrabban külföldön tartózkodók számára lényeges, hogy a T-Mobile nemzetközi hálózatában a GPRS roaming díj mindig kedvezőbb, emellett havi bruttó 8750 forintért 3 megabájtnyi, bármely nemzetközi hálózatban leforgalmazható adatforgalom is vásárolható. A BlackBerry az elektronikus levelezés valódi szabadságát kínálja, hiszen a T-Mobile Magyarország Rt. előfizetéses ügyfelei külföldön 47 ország 85 hálózatában használhatják a GPRS szolgáltatást.

A RIM BlackBerry Enterprise Server szolgáltatása a Microsoft Exchange és Lotus Domino szerverek esetében egyaránt telepíthető. A bevezetéskor a T-Mobile Magyarország Rt. a mobil levelezést támogató, telefonálásra és internet használatra is alkalmas, teljes qwerty billentyűzettel ellátott, magyar nyelvű BlackBerry 7290 készüléket ajánlja. Későbbiekben számos további mobil eszközön kiegészítő szoftver telepítésével szintén elérhető lesz a push e-mail.

A BlackBerry 7290 készülék főbb jellemzői

  • 139 gramm240x160 pixeles
  • 65 ezer színű TFT kijelzőteljes
  • 33 gombos qwerty billentyűzet
  • 850/900/1800/1900 MHz
  • 32 MB memória
  • magyar nyelvű menürendszer
  • e-mail, internet, SMS, naptár, feladatok, jegyzettömb

További információ:
T-Mobile Magyarország Rt.
Kommunikációs Igazgatóság
36-1/265-9200