Sajtóközlemények

A Matáv pénzügyi igazgatója lett a Slovak Telecom új gazdasági vezérigazgató-helyettese és első elnökhelyettese

Budapest, 2005. április 14. 14:00

A Slovak Telecom Igazgatósága döntött a Slovak Telecom Ügyvezető Igazgatóságában végrehajtandó személyi változásról. Az új gazdasági vezérigazgató-helyettes 2005. április 15-étől Gáborjáni-Szabó Szabolcs, a Matáv pénzügyi igazgatója lesz.

A Slovak Telecom (ST) többségi tulajdonosa, a Deutsche Telekom (DT) Dr. Mark von Lillienskioldot, az ST eddigi első elnökhelyettesét és gazdasági vezérigazgató-helyettesét nevezte ki a DT 100%-os tulajdonú leányvállalata, a T-Venture gazdasági vezérigazgató-helyettesévé. Lillienskiold pozícióját 2005. április 15-ével Gáborjáni-Szabó Szabolcs, a Matáv jelenlegi pénzügyi igazgatója tölti be.

Gáborjáni-Szabó Szabolcs, az új gazdasági vezérigazgató-helyettes, aki egyúttal az ST első elnökhelyettese is lesz, programtervező matematikus egyetemi diplomát szerzett a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Tanulmányait ezután a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Gazdálkodástudományi Karán folytatta, ahol pénzügy szakon szerzett diplomát, majd CFA (okleveles pénzügyi elemző) szakvizsgát tett a CFA Institute-nál (korábban: American Institute for Management and Research - AIMR). Szakmai pályafutását a K&H Banknál kezdte a speciális projektek finanszírozási osztályán, majd 1995-96-ban a Budapesti Értéktőzsde származékos piacok osztályán dolgozott. 1996-tól a Matáv Csoport munkatársa, ahol a Matáv és a leányvállalatok pénzügyeivel foglalkozott, többek között a Kontrolling üzletág igazgatóhelyetteseként (1999-2001), majd a Matáv Csoport pénzügyi ágazat igazgatójaként (2001-2005). Tagja az Axelero Igazgatóságának és a Matáv kábeltévés holdingja, az InvesTel Igazgatóságának, valamint 2004-től a MakTel többségi tulajdonosa, a Stonebridge Igazgatóságának is.

A Matáv pénzügyi igazgatójának utódlásáról később születik döntés.