A Matáv jelöltjei a Telekom Montenegro Igazgatóságában

Budapest, 2005. április 6. 17:00

A privatizációs folyamat lezárásaként Közgyűlést tartott Podgoricában a Telekom Montenegro (TCG). A közgyűlés napirendjén szerepelt az új tulajdonosi szerkezetnek megfelelő összetételű Igazgatóság megválasztása.

A Matáv, amely a sikeres akvizíció eredményeként 73,04%-os tulajdonrészt szerzett a TCG-ben, 6 tagot jelölt a vállalat 7 tagú Igazgatóságába. A Matáv jelöltjeként a Telekom Montenegro Igazgatóságának tagjává választották a részvényesek a következőket:

- Dr. Dankó Péter igazgató, Csoport jogi ágazat, Matáv
- Dr. Kustra Pál projektmenedzser, Üzletfejlesztési és akvizíciós ágazat, Matáv
- Morvai Tamás igazgató, Üzletfejlesztési és akvizíciós ágazat, Matáv
- Dr. Oleg Obradović elnök, Telekom Montenegro
- Tiszai Zoltán igazgató, Csoport tervezés és kontrolling ágazat, Matáv
- Winkler János vezérigazgató-helyettes, T-Mobile Magyarország

A kisebbségi részvényesek jelöltjeként az Igazgatóság tagja lett:
- Slavko Carić igazgató, Synergy Capital, Belgrád

Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója a Közgyűlést értékelve elmondta:
"Örömmel fogadtam, hogy a Matáv montenegrói akvizíciójának lezárásaként a Közgyűlés megválasztotta a Telekom Montenegro új Igazgatóságát, amely reményeink szerint sikeresen irányítja majd a cégcsoportot a meghozott stratégiai döntéseken keresztül. Többségi tulajdonosként a Matáv részéről minden támogatást meg kívánunk adni az új Igazgatóságnak annak érdekében, hogy a Telekom Montenegro privatizációja igazi sikertörténetnek bizonyuljon mind a tulajdonosok, mind pedig az ügyfelek részére."