Sajtóközlemények

Nem változik 2005-ben a Felező és a Minimál díjcsomagok ára - Újszerű kedvezmény a Matávtól

Budapest, 2004. november 25. 11:30

Változatlan marad 2005. január 1-je után is a Felező és a Minimál díjcsomagok ára (havidíj + forgalmi díj). Így a Matáv mintegy 1 millió ügyfele telefonálhat 2005-ben is az idei árakon. A lakossági kereskedelmi díjcsomagoknak azonban január 1-jétől megváltozik a díjstruktúrája, s a Matáv egy egyedülállóan újszerű kedvezményt vezet be, Szabadnap kedvezmény néven.

Változatlan áron telefonálhat 1 millió ügyfél

A Matáv 2005-ben átvállalja a Minimál és a Felező díjcsomagok esetében az infláció miatt jelentkező többletköltségeket. Így a Matáv azon ügyfeleit, akiket szociálisan a legérzékenyebben érintenek a "szokásos" éves áremelkedések (például a közműdíjaké), nem terheli a telefondíjak növelésével - még az inflációnak megfelelő mértékben sem. Ez azt jelenti, hogy mintegy 1 millió ügyfél telefonálhat változatlan árakon 2005-ben is.

Újszerű kedvezmény és változó díjstruktúra a kereskedelmi díjcsomagokban

A Matáv 2005. január 1-jével egy egyedülállóan újszerű kedvezményt vezet be kereskedelmi díjcsomagjaiban. A "Szabadnap kedvezmény" révén mindenki, aki a Matáv valamelyik lakossági kereskedelmi díjcsomagjának (Bázis, Csevegő, Sokatmondó) előfizetője - mintegy 1,2 millió ügyfél -, egy általa választott hétköznapon ingyen telefonálhat csúcsidőn kívül (18 órától másnap reggel 07 óráig) a helyi és helyközi I-es irányokba (településen belül, illetve azonos körzetszámhoz tartozó települések között). Emellett a Matáv ugyanennek a mintegy 1,2 millió ügyfelének ingyenesen biztosítja a hívószámkijelzés, a hívásvárakoztatás és a hívásátirányítás szolgáltatásokat is. A kereskedelmi díjcsomagok havidíja 2005. január 1-jétől infláció alatti mértékben - 5,6%-kal - emelkedik, a forgalmi díjak (percdíj + kapcsolási díj) nem változnak.