Sajtóközlemények

Matáv - NIOK közös pályázat: Ingyenes ADSL-hozzáférés civil szervezeteknek

Budapest, 2004. november 23. 09:30

"A Matáv hozzáad" program a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) közreműködésével pályázatot hirdet, melynek célja nonprofit szervezetek távközlési kommunikációs lehetőségeinek fejlesztése. A program keretében a Matáv 500 civil szervezet számára biztosít egyéves időtartamra díjmentes ADSL-hozzáférést.

A Matáv társadalmi szerepvállalási programja, "A Matáv hozzáad" program és a NIOK Alapítvány által meghirdetett pályázat célja a civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése, kommunikációs lehetőségeinek javítása. A program keretében a Matáv a pályázat nyertesei számára egy éves időtartamra ADSL-hozzáférést biztosít, így lehetővé válik 500 szervezet szélessávú internetes kommunikációja. A pályázat nyertesei az ADSL felszerelését és egy évre térítésmentes szolgáltatást, valamint a www.nonprofit.hu szolgáltatásait díjmentesen kapják 2005-ben.

A Matáv mint felelős társadalmi szereplő évente közel 100 millió forintot fordít társadalmi (egészségügyi, szociális) problémák segítésére. "Az ADSL-pályázat kiírásával az a célunk, hogy a civil szervezetek a támogatásunk segítségével megtakarított pénzösszeget olyan célokra fordíthassák, amely a rászorulók javát szolgálja. Emellett a szélessávú internet segítségével lehetőségük nyílik saját tevékenységük kommunikálására, az információk gyors elérésére is." - indokolta a pályázat kiírását Szabó Gyula, "a Matáv Hozzáad" program vezetője.

2004. november 17. és november 29. között a www.nonprofit.hu/adslpalyazat honlapról letölthető űrlapon pályázhat minden Magyarországon bejegyzett civil szervezet (alapítvány, egyesület), amely rendelkezik vezetékes Matáv előfizetéssel, valamint az ADSL-hozzáférés használatát biztosító számítógéppel. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó szervezet eddigi tevékenységének és jövőbeni terveinek bemutatását, valamint az ADSL-hozzáférés felhasználására vonatkozó elképzeléseit. A támogatás odaítéléséről a pályázók 2004. decemberében e-mailben kapnak értesítést. A formai feltételeknek megfelelő és a pályázati határidő lejárta előtt benyújtott pályázatokat szakértők bírálják el, a támogatásokról szóló döntést a NIOK Alapítvány és a Matáv által felkért bizottság hozza meg. A nyertes pályázók listája a www.nonprofit.hu/adslpalyazat honlapon lesz elérhető 2004. december 17-étől.