Sajtóközlemények

A T-Systems és a Matáv közösen nyújt szolgáltatásokat hazai vállalati ügyfeleknek

Budapest, 2004. március 19. 14:00

A Deutsche Telekom legnagyobb ügyfeleit kiszolgáló informatikai és távközlési vállalat, a T-Systems és a Matáv vezetői a mai napon Hannoverben megállapodást írtak alá arról, hogy a két cég közösen nyújt majd minőségi nemzetközi hálózati szolgáltatásokat magyarországi vállalati ügyfeleknek. A megállapodás a két vállalat közötti kapcsolat elmélyülését jelzi az informatikai és távközlési szolgáltatások területén.

A mai napon aláírt megállapodásnak köszönhetően a Matáv minimális tőkeberuházással, a nemzetközi tevékenységet folytató vállalatok magyarországi kiszolgálásával növelheti majd nemzetközi hatókörét és portfólióját. Az együttműködés egybeesik a hazánk EU-csatlakozása révén bekövetkező jelentős piacbővüléssel.

Az együttműködéssel a T-Systems olyan magyar vállalatokat érhet majd el, amelyek fő célpontja Nyugat-Európa, ám jelenleg más piacokon terjeszkednek. A T-Systems - kihasználva, hogy Európában a legnagyobb hálózati lefedettséggel rendelkezik - lehetővé teszi a magyar vállalatoknak, hogy a világon bárhol összekapcsolódhassanak kihelyezett irodáikkal és partnereikkel, üzletmenetüket még hatékonyabbá és rugalmasabbá tevő szolgáltatásokat nyújtva.

A T-Systems Hungary és a Matáv együtt fog működni kifejezetten a magyar piacra szánt beszéd- és adatmegoldások nyújtásában, ezáltal új üzleti csatornák jönnek létre mindkét vállalat számára. Az együttműködés értelmében a T-Systems használhatja a Matáv magyarországi hálózati infrastruktúráját a magyar piacon terjeszkedő multinacionális vállalatok bekapcsolása érdekében.

"A Matáv tökéletes választás a magyarországi együttműködésre, mivel lehetővé teszi számunkra, hogy közös ügyfeleinknek a lehető legjobbat nyújtsuk: csúcstechnológiájú informatikai és távközlési szolgáltatásokat és megoldásokat, az egész világra kiterjedő összekapcsolhatóságot, valamint versenyképes árakat" – mondta Konrad F. Reiss, a Deutsche Telekom Igazgatóságának tagja, a T-Systems vezérigazgatója. "Az együttműködés illeszkedik stratégiánkba, mely szerint hosszú távú kapcsolatokat építünk ki meglevő ügyfeleink jobb kiszolgálása, és új üzleti lehetőségek megteremtése érdekében."

"A T-Systems-szel való együttműködés stratégiai fontosságú a Matáv számára, mivel a nagyvállalati szegmensben nyújtott szolgáltatások széles választéka mellett lehetővé teszi számunkra, hogy kiaknázzuk a nemzetközi színtéren való megjelenés lehetőségeit is" – hangsúlyozta Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója. "Ezáltal javulni fog versenypozíciónk az üzleti ügyfeleknek nyújtott nemzetközi bérelt vonali szolgáltatások terén, és szolgáltatásaink választéka is bővülni fog. Emellett mindez kiváló lehetőséget biztosít a közösen nyújtott szolgáltatások földrajzi kiterjesztésére is."

A hálózati szolgáltatási megállapodás mellett a T-Systems a Matávval vegyesvállalat létrehozását is kezdeményezte, ezáltal a Matáv kisebbségi részesedést szerez majd a T-Systems Hungary Kft.-ben. Az együttműködés további elemei közé tartozik egy közös stratégia kidolgozása a hazai piac lefedésére, a Matáv egyes informatikai tevékenységeinek kihelyezése a T-Systemshez, valamint nemzetközi szintű együttműködés a régióban a T-Systems és a Matáv nemzetközi társszolgáltatói üzletágai között.

T-Systems
A T-Systems Európa egyik vezető informatikai és hírközlési (ICT) szolgáltatója. A Deutsche Telekom Csoporton belül a T-Systems feladata a nagy üzleti ügyfelek kiszolgálása. A vállalat mintegy 41.000 alkalmazottal működik több mint 20 országban. 2003-ban a megoldás-szolgáltatónak 10,6 milliárd € árbevétele volt.
A T-Systems megoldásai javítják az ügyfelek üzleti versenyképességét a távközlés, szolgáltatások, pénzügy, közigazgatás és egészségügy terén, valamint a gyártó ágazatokban. A vállalat optimalizálja a folyamatokat, csökkenti az ügyfeleinél felmerülő költségeket, s ezáltal növeli rugalmasságukat üzleti alaptevékenységük terén. A T-Systems célzott módon alkalmazza az ipari szakértelmet és csúcstechnológiát. Szolgáltatási választéka az új ICT megoldások meglevő ügyfél rendszerekbe történő integrálásától az irodai rendszerek, adatközpontok és hálózatok telepítésén és működtetésén keresztül távközlési szolgáltatások és megoldások nemzetközi szolgáltatók számára történő nyújtásáig terjed.
A T-Systems szolgáltatásai az informatikai és hírközlési értéklánc minden szintjére kiterjednek az ICT infrastruktúrától és ICT megoldásoktól kezdve egészen az üzleti folyamatirányításig.
A vállalatról és szolgáltatásairól további információk találhatók a www.t-systems.com címen.