Sajtóközlemények

Látványos, szórakoztató T-Mobile Nap

Budapest, 2004. június 4.

A T-Mobile Nap estéjén fényárban úszik majd a Műcsarnok a Hősök terén.

A márkaváltás ünnepeként minden eddiginél érdekesebb szuperkoncerttel szórakoztatja a több százezer érdeklődőt a
T-Mobile. A Felvonulás téri ingyenes Sting koncerten Suzanne Vega, magyar sztárok, a tér közelében fényjáték, a tér fölött óriás léghajó nyújt további látványosságot. A szórakozásra vágyók az eseményt követően a város hét pontján T-Mobile After Party-kon kapcsolódhatnak ki. A támogatók és médiapartnerek együttműködésével megvalósuló koncert kapcsán a Felvonulási tér környékén forgalmi változásokra kell számítani.

Szuperkoncert és T-Mobile partyk

A T-Mobile márka bevezetésének mindenki számára emlékezetes állomásaként június 5-én, szombaton mozgalmas, jelentős érdeklődésre számot tartó rendezvényeken vehetnek részt azok, akik az ország legnagyobb mobilszolgáltatójával együtt ünnepelnek. A T-Mobile Nap központi programja a 25 éve zenész-énekes Sting koncertje lesz. A népszerű sztár az április és június közötti koncertkörútja, a « Sacred Love tour » keretében várhatóan minden idők legnagyobb magyarországi zenei eseményén ad ízelítőt legújabb lemezéből és régebbi slágereiből. Sting Spanyolországból érkezik a Budapestre a T-Mobile Napra, és a turné egyedülálló, egyetlen ingyenes koncertjét adja a magyar közönségnek. A június 5-ei Felvonulás téri monstre zenei eseményt magyar sztárok külön erre az alkalomra összeállított produkciója és Suzanne Vega fellépése teszi majd még emlékezetesebbé.

A T-Mobile Napon 18 órakor kezdődő koncert során hazai és külföldi slágerekkel színpadra lép a magyarországon élő kubai származású Elsa Walle, énekel Charlie, Zsédenyi Adrienn (Zséda), Váczi Eszter a Jazz+Az zenekar egykori énekese, Somló Tamás, Pély Barna a United zenekarból, Emilio és Geszti Péter. Az egyik legnagyobb európai zenei esemény programjának részeként a közönség legújabb kedvencei, az év hangjai, Tóth Veronika és Oláh Ibolya szórakoztatják majd a jelenlévőket. A hazai sztárokat a 19 tagú Budapest Jazz Orchestra kíséri. Az est műsorvezetői LILU az RTL Klub-tól és Garami Gábor a Danubius Rádiótól.

A koncertet követően a város hét népszerű szórakozóhelyén, a Rió Caféban, a Vigadóban, a Bank Dance Hall-ban, Bed Beach-ben, a Birdland Café-ban, a Café Vian-ban és a Karma Café-ban T-Mobile Party-k gondoskodnak a jó hangulatról és a további kikapcsolódásról.

Látványosságok Budapest több pontján

A T-Mobile Nap estéjén fényárban úszik majd a Műcsarnok a Hősök terén. A legnagyobb hazai mobilcég megbízásából a nemzetközi elismertségre szert tett GDP Stúdió a múzeum középső és teljes oldalsó, illetve hátsó homlokzatát, valamint a mögötte elterülő sétányt sötétedéstől éjfélig színesíti a különleges "fényfestéssel".

Szintén ritka látványosság lesz a T-Mobile Napi koncert helyszíne felett megjelenő óriás léghajó, amely az angliai Hempshire-ből hétfőn érkezett Magyarországra. A T-Mobile Magyarország országjáró látványossága, az óriási, 43 méter hosszú és 13 méter magas léghajó júniustól egy hónapon át számos település fölött megjelenik majd. A 2000 kg súlyú, héliummal töltött kétmotoros T-Mobile léghajó belső világításának köszönhetően az esti órákban is kiválóan látható lesz majd.

A T-Mobile Nap partnerei

A T-Mobile Nap kiemelt partnere a MOL Rt., az esemény sikerét pedig további, hagyományosan jó támogatók, így a Volkswagen, a Coca-Cola és a Dreher támogatása segíti. Utóbbi cég az ünnepnap alkalmából a helyszínen 300 ezer, a Coca-Cola és a T-Mobile színvilágát és arculatát ötvöző exkluzív csomagolású üdítőt oszt szét. A Dreher Sörgyár szintén a téren közel 100 sörcsappal és hűtőkaminokból árusított dobozos sörrel igyekszik a szórakozni vágyók szomját csillapítani. Az est külföldi sztárja, Sting pedig egy Volkswagen Phaetonnal érkezik a koncert helyszínére.

A T-Mobile Nap médiapartnerei az RTL Klub, a Danubius Rádió, a Pesti Est és a Metro hírújság – utóbbi kettő erre az alkalomra készülő különszámában - részletesen beszámol a programokról és fellépőkről, a koncertet kísérő rendezvényekről. A Danubius Rádió újszerű kísérletként a koncert előtt érkezők számára speciális, kimondottan erre az alkalomra készült, Stinghez kapcsolódó adást sugároz a helyszínen.

Könyv Stingről – Stingtől

Az idei Könyvhét alkalmából, a A T-Mobile Napi koncerthez kapcsolódóan az Európa Könyvkiadó Széttört zene címmel jelentette meg a szuperkoncert sztárjának, Stingnek – a szokásos sztár-önéletrajztól eltérő – életrajzi regényét. A kötetet a koncert helyszínén a Felvonulási tér főbb kereszteződéseiben június 5-én 16 órától a Libri mozgóárusaitól vásárolhatják meg az érdeklődők.

Szuperkoncert odafigyeléssel

A rendezvény során kiemelt figyelem övezi a mozgáskorlátozottakat, számukra a T-Mobile Nap szervezői közvetlenül a színpad előtti kiemelt területen külön helyeket biztosítanak. A koncerten Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter is a mozgássérültek segítségére lesz. Az elkerített részen kényelmesen és biztonságban élvezhetik az este minden eseményét és segítségükre lesznek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat munkatársai.

Várható közlekedési változások

Általános érvényű kérés, hogy a T-Mobile Napi koncert környékén célszerű kerülni a gépkocsihasználatot. A lezárások, elterelések és a több százezres tömeg miatt a Felvonulási tér és több utcányi környéke gépjárművekkel nehezen járható lesz, a szervezők javaslatának megfelelően érdemes távolabb parkolni. A tömegközlekedési eszközök közül az 1-es villamos, a 7-es busz és a kisföldalatti 16 órától üzemzárásig sűrűbben közlekedik. A kisföldalatti a gyakoribb járatok mellett hosszabb ideig szállítja az utasokat, az utolsó járat 24.00 órakor indul, a koncert helyszínéről gyalog is elérhető 1-es villamos utolsó szerelvénye pedig 23.30 órakor fut ki. A Felvonulási téren zajló T-Mobile Napi koncert iránti hatalmas érdeklődés miatt a helyszínt érintő BKV járatok, így a 75-es és 79-es troli, valamint a 4-es, 30-as és 20/b jelzésű autóbuszok 15 órától üzemzárásig kerülő útvonalon közlekednek.

További információ:
T-Mobile Magyarország Rt.
Kommunikációs Igazgatóság
36-1/265-9200 t