Sajtóközlemények

N/AEU-információk mobilon a T-Mobile-tól

Budapest, 2004. július 13.

Az Európai Unió tagországaival, az Unió intézményrendszerével kapcsolatos információk és az aktuális hírek egyaránt elérhetők a T-Mobile WAP-portálján, a t-zones-on. A Miniszterelnöki Hivatal és a T-Mobile együttműködésével a gazdasági élet szereplői számára is előnyöket kínáló információkhoz több millió hazai mobiltelefon tulajdonos egyszerűen és gyorsan hozzáférhet, helytől és időtől függetlenül.

A magyarországi internet használattal összemérhető a mobiltelefonos információszerzés, azaz a WAP használata. A T-Mobile bármely hazai mobilos számára elérhető t-zones portáljának főoldalát naponta 130-140 ezer alkalommal töltik le és a közel 4 millió T-Mobile-os jelentős része rendelkezik WAP-képes mobiltelefonnal. Ennek megfelelően a közérdekű információk sokak számára leggyorsabban a mobil tartalomszolgáltatás segítségével érhetők el. A felismerés eredményeként a t-zones portál többek között egyes minisztériumok tevékenységéhez kapcsolódó hasznos információkkal szolgál.

A legújabb, a Miniszterelnöki Hivatal segítségével és az EUvonal közreműködésével elkészült és frissülő Európai Uniós rovatban például az Unióval kapcsolatos naprakész hírek olvashatók, míg a kérdések-válaszok rovatban a csatlakozás lehetséges hatásaira vonatkozó főbb kérdéskörökben tájékozódhat a látogató. Az új WAP-szolgáltatás tartalmát a Miniszterelnöki Hivatal által kezdeményezett lakossági uniós tájékoztatási eszközrendszer részeként 2003 februárja óta működő EUvonal uniós tájékoztató szolgálat biztosítja majd. Az EUvonal ingyen, a 06/80-38- 2004-es zöld számon hívható, és az elektronikus válaszadás valamennyi formájában segíti az állampolgárok tájékoztatását.

A t-zones EU tájékoztató összeállítása az üzleti élet szereplői, a kis-, közép- és nagyvállalatok számára gazdasági előnyöket is jelentő információkat jól kezelhető és gyorsan elérhető formában teszi közzé. Az egyre nagyobb jelentőséggel bíró, elnyerhető uniós források pályázatai mellett a t-zones ezentúl a napi üzletkötéshez, az Európai Unió vállalataival és gazdálkodó szervezeteivel kialakított kapcsolatokhoz hasznos ismeretekkel szolgál. A T-Mobile WAP-portálon az általános bemutatáson túl az EU-val kapcsolatos tudnivalók mellett a tagországokra vonatkozó legfontosabb információk is elérhetők. Az EU legfontosabb intézményeiről, ezek tevékenységéről és elnökségeiről csakúgy megtalálhatók a tájékoztatók, mint a munkavállalással, tanulási lehetőségekkel, egészségügyi ellátással, idegenforgalommal kapcsolatban. A 25 tagország népességére, államformájára, politikai berendezkedésére, gazdaságára vonatkozó tényadatokon túl többek között olyan érdekességek is fellelhetők, mint az egyes országokban érvényes levelezési vagy öltözködési szokások. További kérdések esetén a t-zones-on megtalálható belföldi információs telefonszámokon és postai címeken kérhető segítség. Szintén jó szolgálatot tehet az összes Magyarországon megtalálható külföldi, illetve az összes külföldi magyar külképviselet elérhetőségének mobiltelefonos adatbázisa is.

További információ:
T-Mobile Magyarország Rt.
Kommunikációs Igazgatóság
36-1/265-9200 t