Sajtóközlemények

A Matáv megvásárolta a Rába Szolgáltatóház Kft.-t

Budapest, 2003. október 31. 12:30

A mai napon aláírt szerződés alapján a Matáv 900 millió forintért megvásárolta a Rába Szolgáltatóház Kft. 100%-os tulajdonrészét. A felvásárlással a Matávnak lehetősége nyílik üzletfejlesztési tevékenységébe új területeket bevonni, és belépni az outsourcing piacra.

A Matáv Csoport stratégiai tervei között szerepel egy győri székhelyű kompetencia központ létrehozása, amely a most megvásárolt Rába Szolgáltatóházon keresztül nyújtana telekommunikációs, informatikai, pénzügyi, számviteli és humán szolgáltatásokat külső cégek számára - informatikai hátteret biztosítva a nyugat-magyarországi vállalkozások számára. A Matáv célja, hogy a jövőben outsourcing megoldásokkal is kiszolgálja kiemelt ügyfeleit, elsősorban az IT és a távközlési piacon. A Rába Szolgáltatóház Kft. 2003. évi, magyar számviteli szabályok szerinti árbevétele várhatóan mintegy 900 millió forint lesz. A tranzakcióhoz a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges.

A tervek szerint november közepén írják alá azt a 2012-ig szóló szolgáltatási keretszerződést, amely alapján a Rába Szolgáltatóház Kft. a Rába Járműipari Holding Rt. tagvállalatainak outsourcing partnere lesz telekommunikációs, informatikai, pénzügyi, számviteli és humán szolgáltatások terén.