Sajtóközlemények

A Matáv megállapodott több hazai internetszolgáltatóval

Budapest, 2003. március 4.

A 2003. február 18-án bejelentett internet díjcsökkentés eredményeképpen a Matáv megállapodást kötött – leányvállalata, az Axelero mellett – négy, jelentős számú előfizetőt kiszolgáló internetszolgáltatóval: a Vivendi Telecom Hungary Rt.-vel, a GTS-Datanet Kft.-vel, a EuroWeb Kft.-vel és a Freestart Kft.-vel.

Ahhoz, hogy valóban csökkenjen az internetezés költsége, a távközlési és az internetszolgáltatók összefogására, közös erőfeszítésére van szükség. A Matáv megtette az első lépést ennek érdekében: február 18-a óta 25%-kal olcsóbban kínál nagykereskedelmi konstrukciókat minden internetszolgáltatónak.
Örömmel jelentjük be, hogy a Matáv megállapodást kötött az Axelero mellett négy hazai internetszolgáltatóval: a Vivendi Telecom Hungary Rt.-vel, a GTS-Datanet Kft.-vel, az EuroWeb Kft.-vel és a Freestart Kft.-vel. A kedvező feltételek egységesen valamennyi szolgáltató számára igénybe vehetők, ezzel már most lehetővé válik az internetezők mintegy 80%-a számára az alacsonyabb fogyasztói árak elérése.
A megállapodások aláírása jelzi: a piac szereplői az elmúlt hetek szakmai vitái után egyezségre jutottak a fogyasztók érdekeit, illetve a hazai információs társadalom hosszú távú fejlődését tartva szem előtt. A Matáv meggyőződése, hogy a megállapodással mindenki jól jár: mind a fogyasztó, aki olcsóbban internetezhet, mind pedig a szolgáltatók, amelyek újabb ügyfeleket szerezhetnek.
Ezekkel a megállapodásokkal és a korábban bevezetett adókedvezményekkel, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által az internetszolgáltatóknak kínált új támogatási formával megteremtődtek a feltételei annak, hogy Magyarországon jelentősen növekedjen az internetezők száma.