Sajtóközlemények

Közgyűlési határozat a MakTel osztalékfizetéséről

Budapest, 2003. április 18.

A Makedonski Telekomunikacii (MakTel) április 18-án megtartott közgyűlésén összesen 2,4 milliárd macedón dénár (a 2003. április 17-i 4,08 HUF/MKD árfolyamon) összegű osztalék kifizetéséről határozott.

A MakTel 2003. április 18-án megtartott közgyűlésén született határozata szerint a vállalat a 2002. évi nyeresége terhére 1,2 milliárd macedón dénár osztalékot fog fizetni. 2002-ben a Macedón Számviteli Szabályok szerint a MakTel nem konszolidált mérleg szerinti eredménye 1,2 milliárd macedón dénár volt (a MakTel Csoport IFRS szerint konszolidált mérleg szerinti eredménye pedig 6,2 milliárd dénár volt).*

A részvényesek további 1,2 milliárd macedón dénár osztalékot fognak kapni az elmúlt években képzett eredménytartalék terhére, amely ezen évek eredményes működésének és erős készpénztermelésének köszönhető.

Az osztalékra jogosult tulajdonosok és részesedésük: Stonebridge Communications AD (51%), a Macedón Köztársaság kormánya (47.12%), és az International Finance Corporation (1.88%).

A Stonebridge 1,2 milliárd macedón dénár összegű osztalékra jogosult, a Matáv a Stonebridge 86.5%-os tulajdonrészével rendelkezik.

* A MakTel mint jogi személyiséggel rendelkező vállalat, a MakTel Csoport macedón anyavállalata. A MakTel Csoport Macedónia egyedüli vezetékes távközlési szolgáltatója és vezető mobil távközlési cége.