Sajtóközlemények

Matáv Adományvonal - 1788

Budapest, 2002. március 4.

2002. május 1-jétõl a Matáv lehetõséget biztosít arra, hogy a 1788-as szám tárcsázásával telefonon keresztül is lehessen adakozni, illetve adományokat gyûjteni. A "Matáv Adományvonal"-at a nonprofit szervezetek, alapítványok, egyesületek vehetik igénybe. A "Matáv Adományvonal" igénybevételére pályázó szervezetek március 1-jétõl nyújthatják be pályázataikat a Matáv Adományozási Kuratóriumnak.

Az emberek többsége szívesen adakozik a betegek, hátrányos helyzetûek, elesettek javára, azonban a jó szándékot sokszor letöri a nehézkes adminisztráció. Emellett rengeteg olyan szervezet van Magyarországon, amely áldozatos munkával igyekszik javítani a rászorulók körülményein, de a célok megvalósításához szükséges anyagi feltételek nem állnak rendelkezésére.
A "Matáv Adományvonal" összeköti az adakozni vágyókat és az adománygyûjtõ szervezeteket.

2002. május 1-jétõl a 1788-as szám hívásával hívásonként 100 Ft-ot lehet adakozni azon szervezet javára, amely az adott idõszakban igénybe veszi a "Matáv Adományvonal" szolgáltatást. Egy idõszakon belül csak egy szervezet számára lehet gyûjteni az Adományvonalon. A Matáv rendszeresen tájékoztatja majd ügyfeleit arról, hogy mikor, melyik szervezetet lehet támogatni a 1788-as szám tárcsázásával.
A "Matáv Adományvonal" igénybevételére 2002. március 1-jétõl nyújthatják be pályázataikat a nonprofit szervezetek, alapítványok, egyesületek. A pályázati feltételek megtalálhatók a www.matav.hu-n, a SANSZ 2002. márciusi számában és a www.sansz.ngo.hu-n.

Az Adományvonal a Matáv teljes szolgáltatási területérõl hívható, kivéve a nyilvános és a GSM-RLL állomásokat.