Sajtóközlemények

A www.matav.hu az első auditált vállalati weboldal

Budapest, 2002. július 24.

A Matáv honlapja is szerepel a mai naptól a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet hivatalos webaudit listáján. A több ezer oldalas Matáv-website az első magyar vállalati honlap, amely a vezető weblapokhoz – elsősorban portál site-okhoz – hasonlóan tanúsíttatja látogatottsági adatait. A www.matav.hu oldalai közül munkanapokon több mint 80 ezret töltenek le a látogatók, és a leglátogatottabb napokon az oldalletöltések száma meghaladja a 120 ezret.

A Medián WebAudit 2002. I. félévi eredményei szerint a www.matav.hu oldalletöltéseinek átlagos száma hét közben meghaladja a napi 80 ezret, a látogatók száma pedig a 16 ezret. A leglátogatottabb napokon 120 ezer oldalnál is többet töltött le több mint 22 ezer látogató.

A www.matav.hu cím alatt 1996 óta találhatnak a Matávval kapcsolatos információkat az interneten szörfölők. A több ezer oldalas website az egyik legnagyobb hazai vállalati honlap, terjedelme meghaladja több portál site méretét is. A www.matav.hu indulása óta két komoly, a designt és struktúrát egyaránt érintő áttervezésen is átesett, legutóbb tavaly, a Matáv arculatváltásához kapcsolódóan.

A honlap fejezetei, témakörei a vállalat életének meghatározó területei köré csoportosulnak: szolgáltatási és céginformációk, On-line Tudakozó, ePont internetes áruház, akciók, pénzügyi jelentések, vállalati hírek, díjcsomag-kalkulátorok egyaránt megtalálhatók a Matáv internetes oldalain. Július 15-én pedig elindult a Matáv újságíróknak nyújtott internet alapú szolgáltatása, az on-line Sajtószoba, mely az újságírók felhasználói igényeit szolgáló struktúrában, izgalmas grafikai designnal megjeleníti mindazokat az információkat, amelyek a sajtó érdeklődésére számot tarthatnak (sajtóközlemények, nyomdai minőségben letölthető fotók, kulcsszavas keresési lehetőség stb.).

Nagy Bálint, a Matáv Csoport kommunikációs igazgatója így nyilatkozott az egyre növekvő jelentőségű internetes megjelenésről: "A www.matav.hu teljes értékű interaktív kommunikációs felület az ügyfelek, a befektetők és a sajtó felé. Legfőbb célunk, hogy Közép-Kelet-Európa vezető távközlési vállalatának honlapja trenddiktálóvá váljon."

Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója elmondta: "Nagyon örülünk a kezdeményezésnek, a Matáv belépése auditált partnereink körébe jelentős nyitás. Reményeink szerint a jövőben mind több vállalati honlap követi a Matáv példáját."