Sajtóközlemények

A Matáv megállapodást kötött a Ghymes együttessel és Ákossal

Budapest, 2002. január 22.

A Matáv kizárólagos támogatásról szóló megállapodást kötött a 2002. évre a magyar zenei élet két kiváló szereplőjével: a Ghymes együttessel és Ákossal. A Matáv szponzorálási stratégiájának megfelelően elsősorban a komolyzenét, az igényes és népszerű könnyűzenét, a kortárs magyar képzőművészetet és a színházi bemutatókat támogatja.

2002-ben a közönség a Ghymes együttes sajátos közép- és kelet-európai népzenei gyökerekből táplálkozó zenei világával 40 koncertből álló országos turné keretében találkozhat. Az év során az együttes megjelenteti Földes Lászlóval (Hobo) közösen készülő Bakaballada című albumát, a Ghymes 17 éves fennállásáról szóló könyvet, valamint egy új stúdióalbumot CD-én és kazettán.

Ákos és a Matáv 2001. évi sikeres együttműködése 2002-ben is folytatódik. Ákos, akinek több verseskötete is megjelent már, "A hét parancsszó" című verslemezét ezúttal színpadon is bemutatja. Ebben az évben jelenik meg továbbá a Hűség című album angol verziója és az ehhez kapcsolódó videoklip. Ákos új albumának megjelenése 2002 őszére várható, és rajongói természetesen élőben, koncerten is láthatják a nyár folyamán, az ország több városában.