Sajtóközlemények

A macedón telefontársaság támogatja a Samoil erőd rekonstrukcióját

Skopje, 2002. augusztus 22.

A macedón telefontársaság (Maktel) ma szponzori egyezményt írt alá a macedón kulturális minisztériummal az egyik legjelentősebb macedón történelmi műemléknek, az Ohridban található Samoil erődnek a rekonstrukciójára. Az egyezményt a macedón kulturális miniszter, Granka Samoilova Cvetanova, valamint Magyar Ildikó, a Maktel marketing vezérigazgató-helyettese és Várady -Szabó Bence, a Maktel gazdasági vezérigazgató-helyettese írta alá.

A Maktel, mint a Macedón Köztársaság kulturális és történelmi örökségét tisztelő vállalat, hozta meg azt a döntést, hogy részt vesz a Samoil erőd, a macedón nép és történelme számára kimagasló jelentőséggel bíró műemlék, rekonstrukciójában. Ecélból egy 60 000 000 dénárról (1 000 000 euró) szóló szponzori megállapodást írt alá a mai napon a macedón kulturális minisztériummal, mely összeget Macedónia ezen kiemelkedő jelentőségű műemlékének restaurálására használnak majd fel.
"Megtisztelő kitűntetés számunkra, hogy részt vehetünk ebben a nagyszabású vállalkozásban, amely óriási jelentőséggel bír a macedón történelem szempontjából. Noha a Maktel távközlési vállalat, amely mindig lépést tart a legmodernebb technológiákkal és tendenciákkal, nagy tisztelettel viseltetünk a kulturális örökség értékei és az azok megvédésére irányuló erőfeszítések iránt. Remélem, hogy ez a lépés tovább erősíti azon erőfeszítéseinket, hogy jó és felelős tagjai legyünk a társadalomnak. Remélem továbbá, hogy ezen kulturális befektetésünk példáját más sikeres macedón cégek is követni fogják", mondta Magyar Ildikó, a Maktel marketing vezérigazgató-helyettese.