Sajtóközlemények

Egymillió forintot ad a Matáv a Gyermeksebészeti Betegekért Alapítványnak

Budapest, 2001. október 15.

A mai napon Dr. Kiss Ákos, a Gyermeksebészeti Betegekért Alapítvány elnöke 1 000 000 Ft-os adományt vett át Kenesei Tibortól, a Matáv miskolci központvezetőjétől. Az Alapítvány az összegből a műtétek során alkalmazott betegmelegítő rendszert vásárol.

Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a nagyvállalatok felelős társadalmi szerepvállalása már régi hagyományokkal rendelkezik, s ennek meghonosítását tűzte ki célul a Matáv is. Adományozási tevékenysége során számos, segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezet támogatásába kapcsolódott be. A vállalat 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítása, egészségmegőrző programok, kommunikációs problémák gyógyítása, hátrányos helyzetűek sporttevékenysége, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezései, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelése, telefonos segélyszolgálatok támogatása) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű - idén több mint 50 millió forintos - jótékony célú támogatást nyújt.

Az 1 000 000 Ft-os adományt csekkprezentáció formájában adta át a mai napon Kenesei Tibor, a Matáv miskolci központvezetője a Gyermeksebészeti Betegekért Alapítvány elnökének, Dr. Kiss Ákosnak.