Sajtóközlemények

Egymillió forint a rák gyógyítására

Budapest, 2001. október 11.

A mai napon Dr. Farkas Emil adjunktus, a Daganatok Sebészete Alapítvány elnöke 1 000 000 Ft-os adományt vett át Szabó Gyulától, a Matáv Társadalmi szerepvállalás osztályának vezetőjétől. Az Alapítvány az összeget a daganatos betegségben szenvedők gyógyításához szükséges eszközök beszerzésére fordítja.

Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a nagyvállalatok felelős társadalmi szerepvállalása már régi hagyományokkal rendelkezik, s ennek meghonosítását tűzte ki célul a Matáv is. Adományozási tevékenysége során számos, segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezet támogatásába kapcsolódott be. A vállalat 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítása, egészségmegőrző programok, kommunikációs problémák gyógyítása, hátrányos helyzetűek sporttevékenysége, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezései, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelése, telefonos segélyszolgálatok támogatása) koncentrál, és évről évre nagyobb összegű - idén több mint 50 millió forintos - jótékony célú támogatást nyújt.

Az 1 000 000 Ft-os adományt csekkprezentáció formájában az Országos Onkológiai Intézetben adta át a mai napon Szabó Gyula, a Matáv Társadalmi szerepvállalás osztályának vezetője a Daganatok Sebészete Alapítvány elnökének, Dr. Farkas Emil adjunktusnak.