Megindul a forgalom a Matáv és a PanTel összekapcsolt hálózatain

Budapest, 2001. október 4.

Megkezdődhet a kereskedelmi forgalom a Matáv Rt. és a PanTel Rt. összekapcsolt távközlési hálózatain. A 2001. július 20-án kötött megállapodás az IP alapú beszédszolgáltatások nyújtása érdekében igénybe vett forgalmi szolgáltatásokra, továbbá a szolgáltatók műszaki és forgalmi együttműködésére vonatkozik.

Időközben a szolgáltatások berendezése, azaz az összekapcsolási pontok létesítése és a távközlő rendszerek beállítása befejeződött. A rendszer tesztelése, próbahívások lebonyolítása és a megfelelő mérések és beállítások elvégzése után a két vállalat jegyzőkönyvben rögzítette, hogy összekötött hálózataikon zavarmentesen lehet forgalmat lebonyolítani és meggyőződtek a számlázáshoz szükséges információrögzítés hibátlanságáról. Ennek megfelelően 2001. október 4-én 0 órától megindulhat a kereskedelmi forgalom egyelőre Budapesten, majd előreláthatólag december folyamán - a Matáv 9 szekunder központjának bekötésével - országosan is.