Sajtóközlemények

A T-Venture irodát nyit Magyarországon

Budapest, 2001. december 20.

A Matáv és a T-Venture Holding GmbH örömmel jelenti be ezúton, hogy a T-Venture megnyitja magyarországi irodáját Budapesten. Az iroda, amelynek a Matáv ad otthont, 2002 januárjában kezdi meg tevékenységét.

A Matáv és a T-Venture kockázati tőkealapot szándékozik létrehozni a korai szakaszban történő kisebbségi befektetésekre. Az alap várhatóan 2002 első negyedévében kezdi meg működését.

A T-Venture Holding a Deutsche Telekom kockázati tőkemenedzselő vállalata. A T-Venture 1997 óta több mint 250 millió eurót fektetett be több mint 60 olyan vállalatban, amely a TIMES iparágakhoz tartozik és többnyire fejlődésének korai szakaszánál tart. A T-Venture az egész világra kiterjedő portfóliója révén - jelen van Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Izraelben - Európa egyik vezető befektetője a technikai szektorban.

A magyarországi iroda révén a T-Venture első ízben jelenik meg Közép- és Kelet-Európában, amit a Matávval kialakított kitűnő kapcsolatok és a magyar gazdaság gyors fejlődése tett lehetővé. A piacelemzések kimutatták, hogy a magyar technikai szektort befektetési hullám érte el az utóbbi két évben, amely még 2001-ben is tartott. A korai szakasz befektetéseinek mintegy 2/3-a a TIMES szektorba kerül (Telecommunications [Távközlés] -Information Technology [Informatika] - Multimedia [Multimédia] -Entertainment [Szórakoztatás] - Security [Biztonság]). A Matáv és a T-Venture bízik abban, hogy a T-Venture globális szakmai tapasztalataira és a Matáv meghatározó hazai piaci pozíciójára építve hasznosíthatja és egyúttal elősegítheti a magyar high-tech szektor további fejlődését.