Sajtóközlemények

A Matáv 2 millió forintot adományozott a SOTE Gyermekklinikának

Budapest, 2001. augusztus 16.

Dr. Fekete György professzor, a SOTE II. számú Gyermekklinika igazgatója 2 millió forint értékű csekket vett át augusztus 16-án Dr. Nagy Bálinttól, a Matáv kommunikációs igazgatójától. A klinika az adományt egy játszósarok kialakítására fordítja.

A Matáv kiemelt fontosságú adományozási területei között szerepel a gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak enyhítése. A beteg gyermekek nehéz helyzetén segíteni szándékozó kezdeményezések jegyében készített a Matáv 1998-ban színes festményt a klinika udvarán lévő tűzfalra, továbbá elindult egy vállalati program, melynek lényege a dolgozók egyéni adományának vállalati kiegészítése. (Ennek keretében több munkatárs nyújtott támogatást a kórháznak).

A Matáv a kiemelt fontosságú adományozási területeket (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására, egészségmegőrző programokra, kommunikációs problémák gyógyítására, hátrányos helyzetűek sporttevékenységére, hátrányos helyzetű települések kulturális kezdeményezéseire, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelésére, telefonos segélyszolgálatok támogatására) évről évre nagyobb összegű - idén több mint 75 millió forintos - jótékony célú támogatással segíti.

A Matáv a mai napon 2 millió Ft-ot adományozott a SOTE II. számú Gyermekklinika, Gyermekeinkért '91 Kiemelten Közhasznú Alapítványának. A 2 millió forint értékű csekket Dr. Nagy Bálint, a Matáv kommunikációs igazgatója adta át Dr. Fekete György professzor úrnak a Tűzoltó utcai gyermekklinikán. Az adományt a klinika belső környezetének barátságosabbá tételére, többek között egy játszósarok kialakítására fordítja.