Sajtóközlemények

Exkluzív koncertsorozat a Matáv támogatásával

Budapest, 2001. április 24.

2001 októberétől három részes exluzív koncertsorozatot indít a Matáv támogatásával a Filharmónia Budapest. A "Harmóniában a Matávval" sorozatban fellép a Milánói Scala Filharmonikus Zenekara (Ricardo Muti vezényletével), az Il Giardino Armonico, valamint az Amszterdami Barokk Zenekar és Kórus.

A Matáv kötelességének érzi, hogy Magyarország vezető vállalataként élen járjon a kulturális értékek létrehozásában. A társaság évente közel 500 millió forintot fordít a magyar kulturális élet támogatására. A Matáv hosszú távra szóló megállapodást kötött a Bartók Rádió támogatásáról, továbbá évről évre jelentős összeget fordít a Matáv Szimfonikus Zenekar fenntartására és közreműködik világszínvonalú produkciók magyarországi megvalósításában.

2001 októberétől a Matáv - eddigi szponzorálási tevékenységének egyik legjelentősebb eseményeként - a Filharmónia Budapest szervezésében három világszínvonalú koncertből álló sorozattal örvendezteti meg a komolyzene rajongóit. A Matáv októberben vendégül látja a Milánói Scala Filharmonikus Zenekarát, Riccardo Muti vezényletével, jövő év áprilisában fellép az Il Giardino Armonico, Giovanni Antonini karmester szereplésével és 2002 júniusában Magyarországra érkezik az Amszterdami Barokk Zenekar és Kórus, Ton Koopman vezényletével.