Sajtóközlemények

A Matáv és a Cisco felgyorsítják az internet fejlődését Magyarországon

Budapest, 2001. április 3.

A Matáv és a Cisco IP Kompetencia Központot hoznak létre.

A Matáv és a Cisco Systems, Inc. (a világ vezető internethálózati rendszerszállítója) ma bejelentették, hogy együttműködnek egy IP Kompetencia Központ létrehozásában. A központ az IP szolgáltatások magyarországi bevezetésének és fejlesztésének az alapját jelenti, különösen a nagyvállalati, kis- és középvállalkozási és nagykereskedelmi piacok számára.

A Matáv és a Cisco egyesítik a fő tevékenységi területeiket az IP szolgáltatások gyorsan bővülő piacának kiszolgálására. Innovatív, új szolgáltatások gyors piaci bevezetésével kívánják versenyelőnyhöz juttatni ügyfeleiket. Az együttműködés komoly célt tűzött ki: 2001. június végéig beindítja az IP Kompetencia Központot, és évente akár négy új IP szolgáltatást vezet majd be.

"Manapság a piaci siker kulcsa a szoros üzleti kapcsolat. Ennek jó példája a nemrégiben Magyarországon aláírt megállapodás, amely az első lépést jelenti egy új stílusú együttműködés irányába. Az internetgazdaság új típusú, szoros üzleti kapcsolatok létesítéséről szól, amelyek központjában az ügyfelek sikere áll. A Matáv és a Cisco Systems együtt képes lesz az értéknövelt szolgáltatások teljes skáláját nyújtani a különböző magyarországi piacokon. A szolgáltatásválaszték célcsoportjai a nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, a SOHO szegmens (kis- és magánvállalkozások), valamint a magyarországi új szolgáltatók" - mondta Michael Ganser, a Cisco Systems EMEA elnökhelyettese.

Az együttműködés számos területre kiterjed, ennek egyik eleme az IP Kompetencia Központ közös működtetése, amely a Matáv számára a legmodernebb tesztlaboratóriumot biztosítja az új IP szolgáltatások fejlesztéséhez és teszteléséhez. Ezenkívül a Cisco és a Matáv közös oktatási programot is indít annak érdekében, hogy műszaki és értékesítési szakembereik egységes szemléletet alakítsanak ki a vezető IP technológiai megoldásokkal kapcsolatban. Végezetül a két vállalat egyesíti erejét az új szolgáltatások piaci bevezetésekor.

"Az IP piac nagyon gyorsan változik, így a szolgáltatóknak és a gyártóknak újfajta együttműködési módokat kell találniuk, ha meg akarnak felelni a kihívásoknak, sikeresek és versenyképesek akarnak maradni" - mondta Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója. "Az előttünk álló egyik legnagyobb kihívást azon sikeres, új folyamatok meghatározása jelenti, amelyek révén képesek leszünk csökkenteni a piacra viteli időt, hogy az új IP szolgáltatásokat a lehető legrövidebb időn belül nyújtani tudjuk. Hiszünk abban, hogy az együttműködés a Cisco-val lehetővé teszi számunkra, hogy az internetet a mindennapi élet részévé tegyük."