Sajtóhírek

Megalakult az [origo] Zrt.

Budapest, 2007. október 3.

Önálló kommunikációs és médiacégként folytatja tevékenységét a T-Online tartalomszolgáltatással foglalkozó üzletága.

A folyamatos technológiai fejlődés és innováció, a változó ügyféligények, az iparágak átalakulása, konvergenciája, az éleződő piaci verseny megkövetelik, hogy a korábbi évek technológia-központú szemléletéről az ügyfelek mind jobb és rugalmasabb kiszolgálására, igényeik lehető legteljesebb kielégítésére helyeződjön a hangsúly.

Ezt felismerve, a T-Online tartalomszolgáltatással foglalkozó üzletága – a Magyar Telekom Csoport egészét érintő stratégia megvalósításának egyik kiemelten fontos állomásaként – megújul, és október 1-től [origo] Média és Kommunikációs Zrt. néven önálló kommunikációs és médiacégként végzi tevékenységét.

„A változás előnye, hogy az ország két legnagyobb portálját – az [origo]-t és az iWiW-et, valamint számos egyéb webes szolgáltatást – működtető cég ezentúl a telekommunikációs szolgáltatásokat biztosító üzletágtól különválva lényegesen szélesebb fókusszal, hatékonyabban és innovatívabban tudja az online és offline kommunikációs és médiapiacot kiszolgálni, azok fejlődését elősegíteni” – mondta az átalakulásról Fischer András, a [origo] Zrt. vezérigazgatója.

„Mivel szolgáltatási portfoliója rendkívül sokrétű, a megújuló vállalat tevékenysége nem lesz azonos egy klasszikus webes céggel, hanem minden platformon üzemeltető és fejlesztő, tartalom- és szolgáltatás menedzsmentcéggé válik.

Célunk éppen ezért, hogy rövid időn belül partnereink, „médiafogyasztóink” igényét kiszolgáló, innovatív, széles „választékkal” rendelkező, a multiplatformitásra törekvő, a kihívásokra gyorsan és kreatívan válaszoló vállalatot alakítsunk ki” – tette hozzá a vezérigazgató.