Sajtóhírek

Díjazták a legjobb Egálnet honlapokat

Budapest, 2007. november 30.

November 29-én ünnepélyes keretek között vehették át a díjakat a Magyar Telekom Székházban az Egálnet program honlapversenyének nyertesei.

A Magyar Telekom 2006 novemberében Digitális Híd programjának részeként indította el az Internettel az Egyenlő Esélyekért (Egálnet) közösségi oldalt. Az Egálnet célja a hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkozó szervezetek közötti kapcsolatok kiépítésének segítése, a szervezetek hatékony működésének támogatása az internet adta lehetőségek kihasználásával. A szolgáltatás keretében a Magyar Telekom térítésmentesen nyújt lehetőséget hátrányos helyzetű, vagy őket segítő közösségek, érdekcsoportok számára saját weblap létrehozására és üzemeltetésére. Az Egálnet közösségi lap részesévé válhatnak azonban azok a szervezetek is, amelyeknek már van saját honlapjuk.

Az Egálnet közösségi oldalhoz csatlakozó, szeptember 30-ig weboldalt létrehozó szervezetek automatikusan indultak a meghirdetett honlapversenyen. A Magyar Telekom Székházban november 29-én rendezett díjkiosztó ünnepségen több kategóriában díjazták a részt vevő szervezetek honlapjait. Az értékelésnél tartalmi és megjelenési szempontokat egyaránt figyelembe vettek. A díjazottak számítástechnikai eszközöket (notebookot, asztali számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat) nyertek. A díjakat Somorjai Éva, a Magyar Telekom Emberi erőforrás vezérigazgató-helyettese, valamint Novák Péter, az ismert médiaszereplő adta át. A díjazottak listája megtalálható a www.egalnet.hu oldalon.