Sajtóhírek

Esélyegyenlőségi filmklub a munkatársaknak

Budapest, 2007. március 7.

Folytatódik, és mostantól az intraneten is követhető a Szabad az Á filmklub, amelynek keretében a Magyar Telekom munkatársai esélyegyenlőséggel foglalkozó dokumentumfilmeket nézhetnek meg. A vetítéseket élő beszélgetés és online chat követi, amelyen a munkatársak a film alkotóitól kérdezhetnek.

Az ősszel kezdődött   filmklub március 7-én indul újra a Magyar Telekom Székházban, és Szekeres Csaba dokumentumsorozatát tűzi műsorra, ami a szellemi fogyatékkal élők problémáival foglalkozik. Érdekesség, hogy ezúttal nem csak a jelenlévők látják a filmet, mert azt a belső intranetes hálózaton keresztül is közvetítik a vetítéssel egyidőben. A film végeztével élő beszélgetésen és online chat-en is lehet kérdezni az alkotóktól.

A filmklubban a vetítések után a vendégek (a rendező, illetve a témában érintettek) egy moderátor vezetésével beszélgetnek a munkatársakkal és a jelenlevőkkel az adott témáról. A   fél évvel ezelőtt indult filmklub első alkalommal a kisebbségi közösségek témáját dolgozta fel. A rendezvény során bemutatták Sára Sándor Cigányság című filmjét, illetve a Roma Médiaiskola hallgatói közül Csík Juci Tollas és Révész János/Szirmai Norbert alkotók Jobb a Fradi című rövidfilmjeit. Vetítés után a film készítőivel beszélgettek a kollégák.