Sajtóhírek

Díszített kukák és színes kapcsolószekrények a Művészetek Völgyében

Budapest, 2007. július 27.

E hőségriadókkal és klímaváltozás elleni szuperkoncertekkel fűszerezett forró nyáron is elvarázsolja majd a látogatókat a Művészetek Völgye, hiszen itt a világ zajától távol kikapcsolódhatnak, és színesebbnél színesebb művészeti programok közül válogathatnak. A völgyben - immár ötödik alkalommal - ott lesz a Magyar Telekom is, amely a hely szellemét erősítő támogatási formákkal járul hozzá a különleges atmoszféra megteremtéséhez. A rendezvénysorozat július 27-től augusztus 5-ig tart.

Idén is az öcsi kőfejtő ad otthont a tavaly több ezer zenekedvelőt vonzó T-Com Világzenei Színpadnak. A hangulatot ezen a nyáron a koncerteket kísérő fényfestészeti vetítés fokozza majd. A fantasztikus vizuális élményt sokan ismerhetik a Magyar Telekom által karácsonyonként a fővárosban megrendezett fényfestészeti eseményekről. Ugyanez az élmény a Káli-medence kőfejtőjében biztosan örökre szóló élményt nyújt majd.

A völgyben sokszor hatalmas dugók alakulnak ki az autók miatt, ezért a környezetvédelem és a kényelmesebb közlekedés jegyében a T-Com idén első alkalommal kerékpárkölcsönzőket működtet Taliándörögdön és Monostorapátiban.

Emellett a Magyar Telekom által támogatott, a városkép javulását szolgáló több művészi projekt is megtekinthető a Völgyben. Ilyen például az unalmas külsejű városi kukák kreatív átalakítását célul tűző művészi kuka projekt, illetve   a szürke T-Com kapcsoló szekrények feldíszítését szolgáló street art pályázat. Előbbi nyertes alkotásait Taliándörögdön, a Vasudvarban rendezett kiállításon tekinthetik meg az érdeklődők, a Völgy több településén pedig fiatal képzőművészek festik át a T-Com régi, kültéri elosztó dobozait a fesztivál egy hete alatt.

Mindezeken kívül természetesen telekommunikációs támogatást is nyújt a Magyar Telekom. Kapolcson, az általános iskola tornatermében bárki ingyen részt vehet a Telekom Digitális Híd programon. Ennek keretében a világhálóval még csak ismerkedő látogatókat internetoktatás várja; míg a gyakorlottabbak kedvükre szörfözhetnek a hálón. Utóbbit hivatott biztosítani a fesztivál több helyszínén működő T-Com Hot Spot szolgáltatás is, amelyet ingyen használhatnak azok, akik hordozható számítógépükkel szeretnének netezni.