Sajtóhírek

Polányi Sándor a Magyar Telekom bulgáriai leányvállalatának élén

Budapest, 2007. április 24.

2007. április 21-ével Polányi Sándort nevezték ki az Orbitel, a Magyar Telekom Csoport bulgáriai tagvállalata vezérigazgatójává.

Az Orbitel Igazgatóságának döntése értelmében az Orbitel menedzsmentjének új vezetője április 21-i hatállyal Polányi Sándor, aki egyidejűleg az Igazgatóságnak is tagja lett. A két eddigi ügyvezető, Victor Francess és Nikolai Gorchilov 2007. április 21-ével távozott a cégtől.

Az Európai Unió teljes jogú tagjává vált Bulgária hamarosan bevezeti az EU távközlési piacliberalizációs jogszabályait. A kinevezéssel a Magyar Telekom Csoport az Orbitel működésében is kamatoztatni kívánja azokat a tapasztalatokat, amiket az Uniós környezetben dolgozó Polányi Sándor szerzett.

Az új vezérigazgató 52 éves, villamosmérnök és mérnök-közgazdász végzettségű. A tapasztalt szakember pályafutása során számos cégnél dolgozott vezető beosztásban, főként a telekommunikációs szektorban. 1996 és 2003 között a második legnagyobb hazai vezetékes szolgáltató, a Vivendi Telecom Hungary (a későbbi Invitel) vezérigazgatója volt. Az elmúlt években stratégiai tanácsadóként tevékenykedett előbb a Siemensnél, majd a Combridge-nél, a Magyar Telekom Csoport romániai tagvállalatánál.