Sajtóhírek

Matáv Adományvonallal a pécsi hajléktalanokért

Budapest, 2005. január 3.

Januárban és februárban a pécsi Támasz Alapítványt támogatják 100 forinttal azok, akik vezetékes telefonról hívják a Matáv Adományvonalat. Az adományokból befolyt összeget az alapítvány a városban élő otthontalan emberek meleg étellel való ellátására kívánja fordítani. 200 forint, azaz két hívás a Matáv Adományvonalon fedezi egy személy egy napi ellátását. Az 1990-ben létrehozott Támasz Alapítvány folyamatosan építette ki és működteti a hajléktalanokat ellátó intézményrendszerét Pécsett.

Januárban és februárban a 1788-as szám hívásával a pécsi hajléktalanok ellátását segíthetjük a Támasz Alapítvány közreműködésével, hogy az utcán élő emberek közül minél többen jussanak legalább naponta egyszer meleg ételhez. A téli időszakban az alapítvány legfontosabb feladata az otthontalan emberek megmentése a fagyhaláltól és ellátása napi egy tál meleg étellel, mellyel a hét minden napján és az ünnepnapokon is.

A Támasz Alapítványt 1990-ben több szervezet hozta létre azzal a céllal, hogy a pécsi hajléktalanokat segítse. Mára olyan kiterjedt intézményrendszer működik az alapítvány égisze alatt, amely magában foglalja a nappali ellátás terén a Szociális Információs Szolgálatot, a Nappali Melegedőt, a Népkonyhát, a Hajléktalanok Háziorvosi Rendelőjét, a fogászati ellátást, tisztasági és fertőtlenítő fürdetőt, az átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények területén a női és férfi éjjeli menedékhelyeket, női és férfi átmeneti szállásokat, a tartós bentlakásos ellátásban pedig a Hajléktalanok Ápoló Otthonát, a krízis ügyeletet és az utcai szociális szolgálatot.