Sajtóhírek

Elhunyt Konrad F. Reiss, a Deutsche Telekom Igazgatóságának tagja

Bonn, 2005. április 7.

A Deutsche Telekom gyászol, 47 éves korában szerda éjjel váratlanul elhunyt Konrad F. Reiss, a DT Igazgatóságának Üzleti Ügyfelek Stratégiai területért felelős tagja, aki egyben a T-Systems vezérigazgatója is volt.

Az Igazgatóság elnöke, Kai-Uwe Ricke méltatta az elhunyt széleskörű szakmai tapasztalatait: „Nagy elkötelezettséggel és kiváló megközelítéssel vett részt a Deutsche Telekom átalakításában. Csapatát nagy szakértelemmel irányította, képes volt munkatársait motiválni. Személyében nemcsak nagyszerű kollégát, de sokunk egy jó barátot is elvesztett. Mély együttérzésünket fejezzük ki családjának, feleségének és három gyermekének.“

A Deutsche Telekom Felügyelő Bizottságának elnöke, Klaus Zumwinkel hozzátette: „Konrad F. Reiss olyan személyiség volt, aki elkötelezettsége és kiemelkedő hozzáértése révén mind idehaza, mind pedig nemzetközi téren komoly hírnévre tett szert és szerzett maradandó érdemeket.”

Konrad F. Reiss 1957. december 23-án született Bartensteinben. Berlinben és Erlangen-Nürnbergben folytatott üzemgazdaságtani tanulmányokat. Szakmai pályájának első állomásaként 1986-ban két vállalati tanácsadó céget hozott létre, amelynek ügyvezető tulajdonosaként dolgozott. Miután a cégeket a Cap Gemini megvásárolta, Konrad F. Reiss különböző vezető posztokat töltött be a Cap Gemini Csoportban. 1993-től a LMR (Irányítási, mobilizálási és megújítási) ágazat elsőszámú vezetője volt, 1994-től a DI/DS (Diverzifikált ágazatok/diverzifikált szolgáltatások) piaci team európai részlegét vezette, majd 1995-től a Gemini Consulting Csoport központi területét irányította és egyben a Globális Irányítóbizottság tagja is volt. Emellett 1998-tól a Cap Gemini Deutschland ügyvezető igazgatójaként is működött. 2000-ben pályája új irányt vett, a DaimlerChrysler Services AG igazgatóságában a debis IT-szolgáltatásaiért felelős vezetőként (a debis Rendszerház vezérigazgatójaként) tevékenykedett. 2001-ben került sor a BlueChipBusiness Laboratories megalapítására.

Konrad F. Reiss 2003 eleje óta volt a Deutsche Telekom Igazgatóságának tagja. 2003. január 20-án a T-Systems International vezérigazgatójává nevezték ki. 2004. március 16-án vette át a Toll Collect GmbH. Irányító- és Tulajdonosi Bizottságának elnökségét. Reiss következetes projektirányítói tevékenysége révén a nyilvánosan bírált útdíjfizetési rendszert újra sikeres pályára állította. 2005. január 1-je óta Konrad F. Reiss irányította az újonnan létrehozott Üzleti Ügyfelek Stratégiai területet a T-Systems márka alatt.

Ezen túlmenően Konrad F. Reiss leányvállalatok és társvállalatok felügyelő bizottságaiban is pozíciót töltött be. 2003 februárja óta tagja, márciustól pedig elnöke volt a Detecon International GmbH Felügyelő Bizottságának, 2003 májusa óta pedig a Deutsche Telekom Network Projects&Services GmbH Felügyelő Bizottságának is elnöke volt.

Emellett elnökségi tagja volt a Német Szövetségi Logisztikai Egyesületnek, tagja a Kelet-Európai Gazdasági Kapcsolatok német bizottságának, a Gazdasági és Munkaügyi Minisztérium külkereskedelmi tanácsának, valamint elnökségi tagja az Informatikai, Távközlési és Új Média Szövetségnek (BITKOM).

Az Igazgatóságban az Üzleti Ügyfelek Stratégiai területért ideiglenesen az Igazgatóság elnöke, Kai-Uwe Ricke felel. A T-Systems International igazgatósági elnöki posztját az utód kinevezéséig – ideiglenes megbízottként – a T-Systems Központi Pénzügyi és Kontrolling terület vezetője, Wilfried Peters veszi át.