Befektetői közlemények

A Magyar Telekom egységesíti márkastruktúráját, tovább növeli a 4G/LTE lefedettségét és bevezeti a „Next” díjcsomagokat

Budapest, 2013. március 27. 09:00

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója („a Társaság”) bejelenti, hogy egységesíti márkastruktúráját, továbbá az év végéig az ország lakosságának közel 40%-a számára teszi elérhetővé 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatását, valamint bevezeti a korlátlan belföldi vagy hálózaton belüli beszélgetéseket és SMS-eket tartalmazó „Next” díjcsomagokat.

A technológiák közötti átjárhatóság, valamint az egyszerűbb és átláthatóbb működés iránti igény hívta életre, hogy a Társaság a márkastratégia terén is változásokat foganatosítson. Ennek szellemében 2013 folyamán a „T” márkanév alatt, egységesíteni kívánja márkastruktúráját: a jelenlegi erős piaci márkák értékeit megőrizve, azokat középtávon egyetlen márkává ötvözi. A cél, hogy az ügyfelek a jövőben egy márkanév alatt érhessenek el minden szolgáltatást. Ugyanakkor az egy „T” márka bevezetése nem érinti a nagyvállalati ügyfélkört, akik számára a Magyar Telekom csoport tagvállalata, a T-Systems Magyarország továbbra is T-Systems márkanév alatt nyújt teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

A Magyar Telekom törekvése, hogy az ügyféligények változására rugalmasan reagálva képes legyen kiaknázni az új, innovatív szolgáltatási lehetőségeket, valódi ügyfélélményt kínálva előfizetői számára. Ennek jegyében célja, hogy 2013 folyamán a lakosság közel 40%-a számára tegye elérhetővé a 4G/LTE alapú szolgáltatást. Ezzel összhangban tovább bővíti a 4G/LTE hálózat használatát lehetővé tevő díjcsomagok körét.  

2013. április 1-jétől a Magyar Telekom két új, „Next” díjcsomaggal is megjelenik. Az új csomagok korlátlan beszélgetést és SMS-eket tartalmaznak, és a bennük foglalt adatmennyiség a Magyar Telekom 4G/LTE hálózatán is használható: a „Next L” díjcsomaggal mobil hálózatán belül havi 15 990 Ft-ért, a „Next XL” díjcsomaggal pedig bármely belföldi alapdíjas irányban havi 20 990 Ft-ért lehet korlátlanul beszélgetni és SMS-ezni. A csomagokban foglalt adatmennyiség 2 GB a kisebb, és 3 GB a nagyobb csomag esetében.



Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2011. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 43,2 kB)