Befektetői közlemények

A Magyar Telekom megtartotta Éves Rendes Közgyűlését

Budapest, 2013. április 12. 15:30

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója („a Társaság”) bejelenti, hogy 2013. április 12-én megtartotta Éves Rendes Közgyűlését. A Közgyűlés jóváhagyta a Társaság 2012. évi auditált egyedi és konszolidált éves beszámolóit, elfogadta a Társaság 2012. évi üzleti évre vonatkozó Felelős Társaságirányítási Jelentését, és döntött törzsrészvényenként 50 Ft osztalék kifizetéséről a 2012. évi eredmény után.
A részvényesek meghallgatták az Igazgatóság jelentését a Társaság ügyvezetéséről, a Társaság és a Magyar Telekom Csoport 2012. évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról, vagyoni helyzetének alakulásáról. Ismertetésre kerültek továbbá a Felügyelő Bizottság, az Audit Bizottság és a könyvvizsgáló jelentései.
A Közgyűlés új igazgatósági tagokat, új felügyelő bizottsági tagokat, valamint új audit bizottsági tagokat választott, továbbá megválasztotta a Társaság könyvvizsgálóját.

A Közgyűlés 1 057 844 millió Ft mérlegfőösszeggel és 45 855 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyta a Társaság az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészített 2012. évi Konszolidált Éves Beszámolóját. A Közgyűlés 880 312 millió Ft mérlegfőösszeggel és 30 792 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyta a Társaság magyar számviteli szabályok (HAR) szerint elkészített 2012. évi egyedi Éves Beszámolóját is.

A Közgyűlés ezután döntött a 2012. évi adózott eredmény felhasználásáról. A Társaság a részvényeseknek 100 Ft névértékű törzsrészvényenként 50 Ft osztalékot fizet a 2012. évi eredmény után. A Társaság az 52 117 584 050 Ft osztalékot a 30 791 563 578 Ft HAR szerinti nettó eredményből, a fennmaradó 21 326 020 472 Ft részt az eredménytartalékból fizeti ki.
Az osztalék kifizetésének első napja 2013. május 16. Osztalékra azon részvényesek jogosultak, akik 2013. május 9-én értékpapírszámlájukon Magyar Telekom részvénnyel rendelkeznek. Az osztalékfizetés rendjéről 2013. április 22-én az Igazgatóság részletes közleményt jelentet meg a Társaság és a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 

A Közgyűlés felhatalmazta az Igazgatóságot Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására a tőzsdén keresztül. A felhatalmazás keretében megvásárolt részvények és a Társaság már meglévő saját részvényei együttesen egyszer sem haladhatják meg a Társaság felhatalmazás megadásakor hatályos jegyzett tőkéjének a 10%-át (vagyis legfeljebb 104 274 254 darab, egyenként 100 forint névértékű  törzsrészvényt).  

A Közgyűlés áttekintette és elfogadta a Társaság 2012. évi üzleti évre vonatkozó Felelős Társaságirányítási Jelentését, majd – értékelve az Igazgatóság tagjainak előző üzleti évben végzett munkáját – úgy határozott, hogy az igazgatósági tagok számára a felmentvényt megadja a 2012. évi üzleti évre. 

A Közgyűlés igazgatósági, felügyelő bizottsági és audit bizottsági tagokat választott, mert a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatósága, Felügyelő Bizottsága és Audit Bizottsága tagjainak megbízatása a Közgyűlésen lejárt.


Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmazhat. Azon kijelentések, amelyek nem múltbeli tényekre vonatkoznak (ideértve a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentéseket), jövőre vonatkozó kijelentések. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, tehát nem lenne helyes ezen kijelentésekre túlzott mértékben támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések a megtételük időpontjában aktuális állapoton alapulnak, és nem vállalunk kötelezettséget arra, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések szükségképpen kockázatokkal és bizonytalansággal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek a jövőre vonatkozó kijelentésekben foglaltaktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2011. december 31-én végződött évre vonatkozó, a https://www.telekom.hu címen elérhető weblapunkon is közzétett éves jelentéseink is bemutatják.

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 43,8 kB)