Befektetői közlemények

A Magyar Telekom Nyrt. Igazgatósága 2009. június 29-ére összehívja a társaság rendkívüli közgyűlését

Budapest, 2009. május 29. 13:30

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) Igazgatósága értesíti a társaság Tisztelt Részvényeseit, hogy 2009.  június hó 29-én 11.00 órára összehívja a társaság rendkívüli közgyűlését.


A Közgyűlés helye:
Magyar Telekom Székház Tölösi Konferencia Központ
Budapest I., Krisztina krt. 55.

A Közgyűlés megtartásának módja: személyes jelenléttel

A Közgyűlés napirendje:

1. Tájékoztatás a részvényesek részére a Magyar Telekom Nyrt., a T-Kábel Magyarország Kft. és a Dél-Vonal Kft. átalakulásával kapcsolatban;

2. A vezető tisztségviselők által készített írásbeli beszámoló jóváhagyása;

3. A független könyvvizsgáló átalakulással kapcsolatos nyilatkozata, illetve arra vonatkozó állásfoglalása, hogy a tervezett átalakulás nem veszélyezteti a társasággal szembeni hitelezői követeléseknek a kielégítését;

4. A Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság véleménye a társaság átalakulásáról;

5. Döntés a Magyar Telekom Nyrt. záró vagyonmérleg-tervezetéről és vagyonleltár-tervezetéről;

6. Döntés a Magyar Telekomban, mint jogutód gazdasági társaságban részt venni nem kívánó személyek részére kifizetendő vagyonhányad mértékéről, valamint a velük történő elszámolás rendjéről;

7. A jogutód gazdasági társaságban részt venni nem kívánó személyek és részvényeik végleges számbavétele;

8. A jogutód gazdasági társaságban részt venni nem kívánó személyek és részvényeik számának megállapítása;

9. Döntés a Magyar Telekom Nyrt., mint jogutód társaság vagyonmérleg-tervezetéről és vagyonleltár-tervezetéről, figyelemmel az esetlegesen kilépő részvényesek miatt a vagyonmérleg tervezetet érintő változásokra;

10. Döntés az átalakulásról, az egyesülési szerződés elfogadása;

11. Döntés a Társaság Alapszabályának módosításáról
(1.4. (a) A Társaság telephelyei; 1.4. (b) A Társaság fióktelepei; 1.8. A Jogutódlás; 1.7. A Társaság alaptőkéje; 2.1. Részvények; 15.2. Értesítések;15.5. Egyéb);

12. A jogutód Társaság új Alapszabályának elfogadása.

A Közgyűlésen való részvétel és szavazati jog gyakorlásának feltételei

A Közgyűlésen a részvényes jogait személyesen vagy meghatalmazottja útján gyakorolhatja.
a.)        Személyes részvétel esetén a részvényesek személyi igazolványukkal vagy útlevelükkel igazolják magukat, míg tulajdonosi mivoltukat részvénykönyvi bejegyzés igazolja. Annak érdekében, hogy a részvényesek a részvénykönyvbe bejegyzésre kerüljenek a Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosi megfeleltetést rendel el, mely során a részvényesek adatait az értékpapír-számlavezetők a KELER Zrt-nek megküldik, és ez alapján a részvénykönyvbe, annak lezárásáig, bejegyzésre kerülnek. Azon részvényesek, akik a közgyűlés előtt, a regisztráció során részvényesi mivoltukat a nevükre szóló értékpapír-számla kivonattal igazolják, de nevük a részvénykönyvben nem szerepel, a közgyűlésen részt vehetnek, de szavazati jogukat nem gyakorolhatják.
b.)         Meghatalmazás adása esetén a meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. Amennyiben a meghatalmazás külföldön készült, a meghatalmazás alakiságainak meg kell felelnie a külföldön kiállított okiratok hitelesítésére és felülhitelesítésére vonatkozó jogszabályoknak. Erről részletes tájékoztatást a magyar külképviseleti szervek adnak. A meghatalmazást a Közgyűlés megkezdése előtt a regisztráció során át kell adni. Amennyiben a meghatalmazást nem magyar vagy angol nyelven állították ki, arról hivatalos magyar nyelvű fordítást is mellékelni kell. A szavazati jog gyakorlása tekintetében az a.) pont rendelkezései az irányadóak.
c.)         A részvényes képviseletében a részvénykönyvbe bejegyzett értékpapír-számlavezető, mint részvényesi meghatalmazott (nominee) a 2001. évi CXX. törvényben (Tpt.) foglaltaknak megfelelően járhat el.

A szavazati jog gyakorlásának feltétele, hogy a részvényes illetőleg a részvényesi meghatalmazott (nominee) (kivéve a részvényes által közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazás alapján eljáró részvényesi képviselőt) e minőségében a Közgyűlés időpontját megelőző legalább hat (6) munkanappal (legkésőbb 2009. június 19-én) a részvénykönyvbe bejegyzésre kerüljön. A részvénykönyvi bejegyzés érdekében a Magyar Telekom Nyrt. zárolás nélküli tulajdonosi megfeleltetést kér az általa kibocsátott 100 Ft névértékű HU0000073507 ISIN azonosítójú törzsrészvényekre vonatkozóan a KELER Zrt-től, melynek fordulónapja 2009. június 18. A részvénytulajdonos részvénykönyvi bejegyzéséről az értékpapír-számlavezetők kötelesek gondoskodni. Az értékpapír-számlavezetőknek a részvénykönyvi bejegyzésre vonatkozóan adott megbízások végrehajtásának határidejéről az értékpapír-számlavezetők adnak felvilágosítást a részvényeseknek. A részvénytársaság nem vállal felelősséget az értékpapír-számlavezetők mulasztásának következményeiért.
A részvénykönyv lezárásának időpontja 2009. június 19. 16.00 óra.

A regisztráció 9.00-10.30 óráig tart.
A regisztráció fent említett időtartamán túli jelentkezés esetén a Társaság nem vállal felelősséget azért, ha a részvényes (részvényesi meghatalmazott) - a késedelmes regisztráció miatt - nem vehet részt a Közgyűlésen annak teljes időtartamában.
Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, az Igazgatóság a megismételt Közgyűlést 2009. június 29. napján 13 órára az eredeti napirenddel a fenti helyszínen hívja össze. A megismételt közgyűlés a megjelent részvényesek számától, szavazati arányától függetlenül határozatképes.

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatósága

Hirdetmény a közgyűlési dokumentumok megtekintésének helyéről

A Társaság 2009. június 29-i Közgyűlésének írásban rendelkezésre álló anyagai a Társaság honlapján történő közzétételt követően megtekinthetők a KELER Zrt. ügyfélszolgálati irodáján (1075 Budapest, Asbóth u. 9-11.) munkanapokon 9-15 óra között, a Magyar Telekom Nyrt. (www.magyartelekom.hu) és a Budapesti Értéktőzsde ( www.bet.hu) honlapján, valamint a Közgyűlés helyszínén a regisztráció kezdő időpontjától (2009. június 29-én 9.00 órától).

Kapcsolódó dokumentumok

Közgyűlési meghívó
(PDF, 48 kB)